Obrenovac, 25.05.2020

Održan Sajam obrazovanja


Izvor: Tanjug | Obrenovac, sreda, 02 mart 2016
Danas je u Sokolskom domu održan Sajam obrazovanja koji je okupio osam škola, tri obrenovačke i pet iz Beograda, Vladimiraca i Šapca.

Foto : Gradska opština Obrenovac (facebook)
Danas je u Sokolskom domu održan Sajam obrazovanja koji je okupio osam škola, tri obrenovačke i pet iz Beograda, Vladimiraca i Šapca.

"Sajam obrazovanja je samo jedan segment u okviru realizacije programa profesionalne orijentacije. Četvrti put organizujemo ovakav vid sajma i svake godine smo sve bolji sa većom ponudom škola. Iako su oni učenici osmog razreda, ovo je velika prekretnica u njihovom životu. Mnoga deca ne znaju šta će da upišu. U svakodnevnom razgovoru sa decom primetili smo da se 50 odsto dece nije odlučilo i nema predstavu šta želi da upiše, a mi na ovaj način želimo da im olakšamo izbor. Ovde u neposrednom kontaktu sa svojim vršnjacima, koji su samo godinu ili dve stariji, mogu saznati mnogo o potencijalnim školama i sebi olakšati izbor." , kazala je Milina Milovanović, pedagog u Osnovnoj školi „Posavski partizani".

Članica Veća gradske opštine Obrenovac Olga Mirosavljević pohvalila je organizaciju sajma.

"Organizatori su se potrudili da sve protekne u najboljem redu. Učenici srednjih škola na sajmu svoja znanja primenjuju i pokazuju ih osnovcima. Sajam se održava četiri godine i svake godine je sve brojniji i što se tiče posetilaca i srednjih škola koje se predstavljaju našim osnovcima. Ove godine ima ukupno osam srednjih škola, a ja se nadam da će ih u narednim godinama biti mnogo više."

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE