Obrenovac, 25.05.2020

Opština Obrenovac će finansirati treći pokušaj vantelesne oplodnje


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, utorak, 09 februar 2016
Gradska opština Obrenovac će uskoro početi sa finansiranjem trećeg pokušaja vantelesne oplodnje parovima koji nisu u mogućnosti da na prirodan način dobiju potomstvo.

Foto : Gradska opština Obrenovac (facebook)
Gradska opština Obrenovac će uskoro početi sa finansiranjem trećeg pokušaja vantelesne oplodnje parovima koji nisu u mogućnosti da na prirodan način dobiju potomstvo. Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao je porodicu Nešić, koja je pre 13 meseci dobila ćerku vantelesnom oplodnjom.

" Suprug i ja smo deset godina zajedno, posle par godina smo pokušali da dobijemo bebu, ali nam to nije uspevalo. Hvala Bogu, nama je prvi pokušaj uspeo. Nikolina je kruna naše ljubavi i braka. Od vantelesne oplodnje ne treba nikada odustajati, vrhunac je da se dobije beba. Poznajem ljude koji su posle nekoliko puta uspeli, bez obzira da li o trošku države ili privatno, ali su uspeli. Put nije lak, ali se isplati. Ovo što planira Gradska opština je sjajna stvar i mislim da će mnogim parovima, kao što smo moj suprug i ja, pomoći da konačno dobiju potomstvo. Znam da će ti roditelji biti neizmerno zahvalni na toj prilici. " , kazala je Tijana Nešić.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković kazao je da se do novca za ovu akciju došlo uštedom u budžetu.

" Uštede su nastale procesom javnih nabavki i domaćinskim vođenjem opštine. Drugi faktor su saradnici, a tu mislim na dr Nenada Bjelicu koji je nizom aktivnosti i predloga učinio da naš zdravstveni sistem u Obrenovcu bide na višem nivou i da se višak budžetskih sredstava plasira u zdravstveni sistem. On je predložio da se ono što je do sada radio samo Grad Beograd proširi i na našu opštinu. Mala Nikolina je 74 beba rođena u Obrenovcu u procesu vantelesne oplodnje. Opština će pokrenuti projekat finansiranja trećeg pokušaja vantelesne oplodnje na osnovu predloga dr Bjelice i u narednih nekoliko nedelja ćemo izaći sa konkretnim konkursom za stanovnike Gradske opštine Obrenovac. Nadam se da ćemo omogućiti svim mladim ljudima koji imaju problem sa začećem da u finansijskom smislu budu rasterećeniji. Mi ovim dajemo još jednu šansu i još jedan pokušaj za ono najvrednije na svetu, a to su deca. " , kazao je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE