Obrenovac, 25.08.2019

APEL JKP „VODOVOD I KANALIZACIJA’


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.07.2017.
Racionalno trošite vodu

Foto:Profimedia,Printscreen
Potrošnja vode u popodnevnim satima u našoj opštini je 440 litara u sekundi, a to je dva puta više u odnosu na uobičajnu potrošnju. Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ apeluju na građane da racionalno troše vodu.

Prema rečima tehničkog direktora ovog preduzeća, Radiše Kuvekalovića, radi se sa maksimalnim kapacitetom, ali potrošnja je enormna i već počinje da ugrožava sistem.

-Razumem da su visoke temperature i da se jako teško podnose, ali moramo apelovati na građane da namenski troše vodu kako bi svi imali vodosnabdevanje, možda u nekim momentima sa nešto nižim pritiskom, ali da ne dođemo u situaciju da neko od građana bude uskraćen za vodu, ponavljam, posebno po ovakvim temperaturama- rekao je Kuvekalović

Ukoliko se nastavi ovakva potrošnja JKP „Vodovod i kanalizacija“ preduzeće određene mere.

-Ono na šta ćemo prvo morati da idemo je blago smanjenje pritiska. Gledaćemo da sistem održavamo kako bi bio što stabilniji, sa blagim snižavanjem pritiska. Gledaćemo da ne uzdrmavamo sistem nekim restrikcijama kako ne bi pravili neke tehničke probleme koji mogu da nastupe iza toga- dodao je Kuvekalović

U ovom preduzeću dodaju da su visinske zone opremljene rezervoarima i crpnim stanicama, i da tamo neće biti problema sa vodosnabdevanjem. Ukoliko se ovolika potrošnja vode nastavi, najugroženiji je centar grada.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE