Obrenovac, 19.06.2019

AKCIJA TRAJE CELE NEDELJE


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 13.11.2018.
U apotekama širom Srbije možete saznati da li imate dijabetes

Foto:Printscreen
U više od 300 apoteka juče je počela akcija provere šećera u krvi za sve zainteresovane građane i trajaće cele nedelje, odnosno kraj će joj biti, u subotu, 17. novembra.

Povod za to je 800.000 obolelih od dijabetesa, prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batuit", čiji stručnjaci procenjuju da je pacijenata mnogo više, a koji u ovom času ne znaju da imaju dijabetes.

Ujedno, to je skor kojim Srbija dočekuje Svetski dan borbe protiv dijabetesa, 14. novembar.

Zbog toga je Farmaceutska komora Srbije (FKS) organizovala da u više od 300 apoteka širom Srbije građani mogu da provere svoje vrednosti šećera u krvi, eventulano otkriju da imaju dijabetes za koji nisu znali.

Kako za "Blic" kaže Tatjana Šipetić, direktorka FKS, u Komori su odlučili da sprovedu akciju zato što je dijabetes bolest koja ima sve karakteristike savremene epidemije.

- Građani će prilikom dolaska u apoteku moći da popune upitnik i saznaju da li imaju povišen rizik za oboljevanje od dijabetesa. S druge strane, oni koji su već oboleli moći će da dobiju korisne informacije u vezi sa terapijom i smanjenju rizika od pogoršanja bolesti – kaže Šipetić i dodaje da je spisak svih apoteka u kojima će građani moći da izmere šećer u krvi dostupan na sajtu Komore.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE