Obrenovac, 15.02.2019

Nastavljaju se akcije dobrovoljnog davanja krvi


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 07.02.2018.
Crveni krst „Obrenovac“ planira još dve akcije ovog meseca...

Foto:Printscreen
Prema rečima Slobodana Jovića, prva od dve akcije će biti organizovana u četvrtak, 22. februara, u Poljoprivredno-hemijskoj školi i Gimnaziji, od 10:00 do 16:00 časova.

Druga je planirana za petak 23. februar, kada će na trgu Dr Zorana Djindjića biti parkiran transfuziološki autobus, kao i svakog poslednjeg petka u mesecu.

Poslednja akcija dobrovoljnog davanja krvi bila je organizovana 26. januara na Gradkom trgu, i tada je prikupljeno 80 jedinica krvi.

Zbog činjenice da su Obrenovčani humani, a da postoje meseci u godini kada su rezerve na minimumu, od maja će transfuziloški autobus na Gradkom trgu biti parkiran dva puta mesečno.

“Dogovorili smo se sa institutom za transfuziju krvi da uvedemo još po jednu akciju autobusa na trgu, tako da čemo u četiri meseca imati po dve akcije i blagovremeno ćemo pozvati sve dobrovoljne davaoce da dodju i daju krv.“ – rekao je Jović.

U ovoj godini planirano je da se u Obrenovcu organizuje 36 akcija dobrovoljnog davanja krvi. Crveni krst „Obrenovac“ poziva sve gradjane koji su spremni da daju krv, da se odazovu akcijama i budu humani, kao i do sada što su bili.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE