Obrenovac, 13.12.2018

AKO ZNATE DA RADITE OVE POSLOVE NA KRUZERU ĆETE ZARADITI BRDO PARA


Izvor: Telegraf,Lokalne novine | Obrenovac, 25.12.2017.
Plate su 5 puta veće nego u Srbiji, a tek bakšiš!

Foto:Profimedia
Rad na prekookeanskim luksuznim kruzerima i dalje je jedan od najboljih načina za brzu i vrlo pristojnu zaradu.

S obzirom na to da nema potrebe da se novac troši dok ste na brodu jer vam je sve obezbeđeno, nakon isteka ugovora kući se vraćate sa pristojnom sumom.

U moru poslova ističu se oni u Spa centru, jer tamo, u direktnom kontaktu sa klijentima, možete zaraditi i veliki bakšiš. Pa, ukoliko posedujete veštine frizera, masera, kozmetičara, fitner instruktora ili ste joga majstor, spremajte pasoš i bankovni račun.

Istraživalo se koliko možete zaraditi radeći ove poslove i došli do zaista zanimljivih podataka. Za sve ove poslove neophodno je odlično poznavanje engleskog jezika.

Najbolje prolaze maseri, koji, doduše, moraju biti kvalifikovani po švedskim standardima masaže. Poželjno je da imaju i kvalifikacije aroma terapije, šijacu masaže, refleksologije, reiki ili sportske masaže. Ukoliko ispunjavaju sve ove uslove, mesečno mogu da zarade od 2.600 do 3.600 dolara.

Ništa gore nije ni frizerima koji zarađuju između 2.200 i 2.900 dolara, ali za njih takođe važi da moraju imati radno iskustvo u salonima lepote na krstarećim brodovima, završenu trogodišnju školu za frizere i podjednaku kvalifikaciju za žene i muškarce.

Jednako zarađuju i kozmetičari, koji posao dobijaju ukoliko imaju iskustvo u salonima lepote najmanje jednu godinu. Mesečna zarada se kreće od 2.100 do 2.900.

Za posao manikira i pedikira potrebno je da imate završen kurs i najmanje jednu godinu rada u salonu za lepotu. Mesečna zarada od 2.200 do 2.800.

Instruktor aerobika i pilatesa mora posedovati međunarodne sertifikate i kvalifikacije, poznavati vežbe uz muziku i najmanje 12 meseci iskustva u predavanjima i vođenju raznih klasa aerobika, mora imati iskustva u nadgledanju treninga, kao i raznoliku ponudu treninga. Mesečna zarada od 1.800 do 2.000 dolara.

Instruktor alternativne medicine sa iskustvom za jogu i taiči. Mesečna zarada od 1.500 do 2.000 dolara.

S obzirom na broj ljudi koje jedan kruzer može da primi, oni koji uspeju da se zaposle na ovim pozicijama u salonima lepote imaju zagarantovan bakšiš koji ima bar duplira platu.

Ništa vas ne sprečava da se i vi oprobate, ukoliko ispunjavate sve navedene kriterijume.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE