Obrenovac, 22.08.2019

Ambasadorka Kanade posetila Obrenovac (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.11.2018.
Povodom stogodi┼ínjice Dana primirja u Prvom svetskom ratu, koji se obele┼żava 11. novembra, Ambasadorka Kanade NJena Ekselencija Kati ─îaba danas je posetila Obrenovac

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Ambasadorka ─îaba je najpre, uputila kurtoaznu posetu Miroslavu ─îu─Źkovi─çu, predsedniku opštine Obrenovac, a zatim je posetila Gimnaziju u Obrenovcu.

"Za nas kao opštinu je izuzetno va┼żno da nastavimo saradnju sa Kanadom koja je svetska sila i koja je pomogla obnovu Obrenovca sa preko pola miliona dolara. Mislim da postoje velike mogu─çnosti za saradnju, pre svega Kanadsko Srpska privredna agencija ”CANSEE” je agencija koja mo┼że privu─çi dosta investitora u Srbiju, a samim tim i u neku od napuštenih hala koje mi imamo, mislim na FAM i FIM na prostoru ”Prve iksre” u Bari─Źu. Sa druge strane, imamo potencijal za saradnju naših gimnazijalaca i studenata umetni─Źkih fakulteta sa njihovim Univerzitetom u Kvebeku. To je današnji cilj našeg susreta i molba da ambasadorka svojim autoritetom u─Źini sve da mi, gra─Ĺani Obrenovca, kroz konkretne vidove saradnje mo┼żemo imati koristi od te svetske sile."– istakao je ─îu─Źkovi─ç.

Nakon sastanka u opštini, NJena Ekselencija je u Gimnaziji u Obrenovcu prisustvovala kulturno umetni─Źkom programu na srpskom, engleskom i francuskom jeziku koji su pripremili u─Źenici.

"Meni je bilo jako prijatno i drago s obzirom da sam prvi put u Obrenovcu, imam lepe impresije, škola je divna, u─Źenici su talentovani. Predsednik opštine nam je dao nekoliko ideja za konkretnu saradnju, sigurno sam da tu ima dobrih mogu─çnosti."– rekla je Ambasadorka Kati ─îaba.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE