Obrenovac, 16.02.2019

Svečano otvoren akva parkić u Obrenovcu (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.07.2018.
Najmlađim Obrenovčanima priređena je žurka sa mnoštvom iznenađenja

Foto:lokalnenovine.rs
Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković danas je svečano otvorio novoizgrađeni bazen sa atrakcijama za decu na postojećim obrenovačkim bazenima. Tim povodom pripremljen je zanimljiv program za posetioce, a najmlađi su pored zabave na novom bazenu sa prskalicama i toboganima, mogli da se druže sa klovnovima, da pogledaju predstavu i uživaju u poklonima.

"Kada smo sa decom koja su boravila na Bukulji bili u Aranđelovačkom akva parku, deca su pitala da li ima šanse da se nešto tako otvori i kod nas. Ja sam im tada rekao da ima, ali ne odmah. Ispunili smo obećanje i jako mi je drago što će ovo ubuduće biti prostor za uživanje i rekreaciju i prostor pun dečijih osmeha", rekao je Čučković u svom obraćanju i naglasio da su mališani Obrenovca takav poklon zaslužili.

Predrag Jovanović, član Veća Gradske opštine Obrenovac, istakao je da i ovaj realizovani projekat dolazi kao posledica pravog buma privrednih aktivnosti na teritoriji Obrenovca.

"Zahvaljujući kompanijama i fabrikama koje rade na našoj teritoriji imamo ozbiljan priliv sredstava u opštinski budžet koja možemo da usmerimo u ovakve projekte. Sada mogu da najavim da ćemo i sledeće godine imati novine na bazenu, a plan je da Obrenovac dobije najviši tobogan u Srbiji koji će biti visok 22 metra visine", kazao je Jovanović i pomenuo da se opštinsko rukovodstvo trudi da ambijentalna celina oko bazena i hotela ubuduće izgleda drugačije.

"Pored popularnog banjskog kupališta ”Cevke” se gradi ulica u kojoj će se u okviru spa centra nalaziti najmodernija bolnica. Takođe, u ozbiljnim smo pregovorima sa potencijalnim investitorima o rekonstrukciji hotela ”Obrenovac”, a sve što se trudimo da uradimo za ovaj deo grada, je garancija da ćemo stalno ići napred", zaključio je Jovanović.

Takođe, kapacitet bazena je proširen tako što su srušeni zidovi i pomerena ograda do kraja placa bazena, a to je 15 metara prema kružnom toku i 10 metara ka hotelu. Time je dobijeno 1150 metara kvadratnih nove plaže koja je upotpunjena sa 200 novih ležaljki.

Iz Sportsko kulturnog centra ”Obrenovac” podsećaju da cene ulaznica i propusnica nisu menjane u odnosu na prošlogodišnje. Celodnevna ulaznica radnim danom od 10.00 do 19.00 časova i vikendom od 9.00 do 19.00 časova iznosi 250 dinara, poludnevna ulaznica radnim danom od 14.30 sati je 180 dinara, dok je ulaznica za decu od 3 do 7 godina 100 dinara.

Sreda je dan kada svi učenici osnovnih i srednjih škola, uz đačke knjižice, mogu koristiti usluge bazena besplatno.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE