Obrenovac, 21.09.2019

Izgradnja akva parka u Obrenovcu (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.11.2017.
Bazeni u Obrenovcu će sledećeg leta imati potpuno drugačiji izgled

Foto:lokalnenovine.rs
Naime, danas su započeti radovi na izgradnji novog dečjeg bazena, sa atrakcijama kakvih nema u okruženju. Prva faza radova će trajati 60 dana, a podrazumeva iskope, betonske radove, završne radove sa keramičkim pločicama, pripreme za tobogane i ugradnju filtera u mašinskom postrojenju.

Projekat potpisuju Grad Beograd i Gradska opština Obrenovac, a izvođač radova je firma ''Alex engineering & construction''.

Početku radova prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković. On je istakao da je ponosan na projekat koji najmlađima pruža leto ispunjeno raznim vrstama atrakcija.

„Sportsko kulturni centar je preduzeće koje ume data sredstva da iskoristi kako bi poboljšalo svoju ponudu i kako bi leta u Obrenovcu za najmlađe bila sadržajnija do kojih nam je najviše stalo. Hteli smo svim mališanima u Obrenovcu, starosti do 12 godina, da priuštimo ono što smo videli prilikom odlaska na Bukulju i boravka mališana u akva parku u Aranđelovcu. Bazen će biti na dva nivo sa raznim vrstama atrakcija. Kao što smo obećali, neće proći ni jedna nedelja, a da nemamo otvoreno novo, veliko i lepo gradilište u gradu. Obrenovac je, definitivno, najveće gradilište u Beogradu,“ navodi Čučković.

Bojan Pešević, tehnički direktor firme ''Alex engineering & construction'', naglasio je da će se na gradilištu svakog dana raditi punim kapacitetom.

„Imamo sreće sa vremenom tako da će gradilište funkcionisati svaki dan u dve smene. Druga faza radova obuhvata tehniku i same tobogane, a ti radovi bi trajali još 60 dana zbog naručivanje opreme, tako da bi pred iduću sezonu novi bazen bio u funkciji,“ kazao je Pešević.

Firma ''Alex engineering & construction'' zaslužna je i za proširenje akva parka u Doljevcu, jučerašnju primopredaju i otvaranje bazena u Sremskoj Mitrovici, bazen u Kragujevcu, bazen ''11. april'', bazene u Šapcu i u Bačkoj Palanci.

Iz Sportsko-kulturnog centra ''Obrenovac'' najavljuju nesvakidašnji izgled, veći broj mesta za Obrenovčane, ali i ostale radove koji će omogućiti bolje uslove sugrađanima.

„Uspeli smo da obnovimo restoran na bazenima; da od objekta koji je propadao napravimo lep i funkcionalan objekat. Uspeli smo da obnovimo i bioskop ''Palež''. Evo, danas počinjemo radove na izgradnji dečjeg bazena sa atrakcijama. Cele zime ćemo imati radove i proširićemo kapacitet bazena tako što ćemo srušiti zidove i pomeriti ogradu do kraja našeg placa, a to je 15 metara prema kružnnom toku i 10 metara ka Hotelu, što znači da ćemo dobiti veći broj mesta za sve ljude koji žele da dođu. Napravićemo tribine, poboljšaćemo ugostiteljstvo i uvešćemo igrice za decu,“ izjavio je Ivan Jegorović, direktor JP SKC „Obrenovac“, a zatim podsetio da je u planu i zamena stolarije na zatvorenom bazenu.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanković kaže da se ovim radovima na bazenima upotpunjuje ambijentalna celina na ulasku u grad.

„Uz uređenje prostora oko popularne ''Cevke'', i izgradnju novog tržnog centra, kruna svega treba da bude, ono što je predsednikova želja, a to je privođenje nameni objekta spa centra koje su neodgovorne vlasti godinama urušavale,“ objašnjava Stanković.

Pogledajte video...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE