Obrenovac, 19.09.2019

Alternativni put Obrenovac-Beograd (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.06.2017.
Od naselja Barička reka preko Male Moštanice i Rucke do Beograda

Foto:lokalnenovine.rs
Ovo je trasa nove saobraćajnice koja će spajati opštine Obrenovac i Čukaricu. U pitanju je deonica puta dužine 715 metara koja spaja Moštaničku ulicu i ulicu Dušana Damjanovića na Umci, a danas su je obišli predsednici obe opštine.

Miroslav Čučković i Srđan Kolarić najavili su danas na "okretnici" u Naselju Rucka skori početak ovih radova, dakle stavovi, nadležnosti, kao i projektna dokumentacija su usaglašeni.

Predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković zahvalio se ovom prilikom rukovodstvu opštine Čukarica i rekao da je ovo samo jedan vid saradnje dve komšijske opštine koji će se nastaviti i u narednom periodu po pitanju mnogih projekata, a sve na korist stanovnika obe opštine.

-U ime svih građana Obrenovca i u svoje lično ime želim da se zahvalim rukovodstvu Čukarice što nije bilo sebično da posmatra svoje ulice kao nešto što je samo korist za građane Rucke, već je imalo svest i želju da pomogne i našem stanovništvu u Maloj Moštanici. Samo na nekoliko stotina metara odavde, kroz šumu kroz koju će biti probijen jedan lep i moderan put sredstvima opštine Čukarica, mi ćemo doći do našeg naselja Mala Moštanica. Na taj način ćemo dobiti alternativnu saobraćajnicu preko Dubokog, a kao što znate Duboko je najveće klizište u Evropi i mnogo često je u saobraćajnom smislu predstavljalo nekada problem i zbog zimskih dana i zbog eventualnih saobraćajnih nesreća i tako dalje. Sa druge strane, mi ćemo imati priliku da naši građani koriste gradski prevoz i liniju 553 da bi došli do Beograda, po tri puta manjoj ceni nego što su to imali do sada. Mislim da na ovaj način moramo da produbimo našu saradnju i siguran sam da ćemo po pitanju uređenja rečnih vodotokova i svega ostalog mi kao komšijske opštine sarađivati i na taj način razvijati ovaj deo Beograda. Mi smo imali tu sreću da smo uspeli da dobijemo investitora u našoj industrijskoj zoni u Bariču i sve naše kontakte smo stavili na raspolaganje kolegi sa Čukarice kako bi i vaša industrijska zona za vaše građane dobila jednu lepu investiciju i da na taj način za ovo mesto, pre svega, pružimo priliku da se ljudi zaposle i uz komunalnu infrastrukturu žive kao u svim evropskim gradovima, a da naši delovi naselja i naša pregrađa budu početsci, a ne krajevi Beograda- rekao je Čučković

Na inicijativu stanovnika obe opštine, grad Beograd je opredelio sredstva, a ovim alternativnim putem će se u budućnosti, prema rečima predsednika opštine Čukarica Srđana Kolarića, drastično smanjiti gužve u Dubokom.  

-Gradske opštine Čukarica i Obrenovac nastavljaju odličnu saradnju koje su imale prethodnih godina. Zajedničkom akcijom, a na inicijativu građana obe opštine pokrenuli smo od grada Beograda da uradimo ovaj deo puta i spojimo Naselje Rucka i Mala Moštanica. To je deonica od 700 i nešto metara, biće u profilu oko 5 metara asflatnog puta, znači dvosmerna ulica koja će pomoći građanima i Male Moštanice i Rucke da lakše dođu do ove dve opštine. Ovo će biti alternativni put i sa ovom deonicom će se smanjiti gužve na relaciji Barič-Umka- rekao je Kolarić

Prema projektu, buduća saobraćajnica bi obuhvatala pešačke i biciklističku stazu.

Uskoro video ...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE