Obrenovac, 20.01.2020

Uskoro otvaranje prirodnjačkog doma u Arboretumu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.12.2018.
Na zadovoljstvo svih ljubitelja prirode, izgradnja prirodnjačkog doma u parku Arboretum privodi se kraju

Foto:Printscreen
Investitor radova je Javno preduzeće za zaštitu i unapređenje životne sredine, a vrednost projekta iznosi 15 miliona dinara.

Direktor JPZŽS Svetozar Andrić objasnio je da je objekat, površine 248 kvadrata, namenjen svim ljubiteljima prirode, a posebno učenicima.

"Objekat se sastoji od prizemlja koji obuhvata tehničke prostorije, zajedničke prostorije i prostorije za čuvarsko redarsku službu. Na prvom spratu je konferencijska sala, a na sledećem spratu je izložbeni prostor. Ja volim da ponavljam gde se nalazi ovaj objekat, jer ljudi još uvek ne znaju tačno gde je ovaj idilični prostor. Zelena površina javne namene se nalazi na prostoru iza fudbalskog stadiona ”Raba”. Ideja je bila da se prirodnjački dom otvori do kraja godine, ali zbog loših vremenskih uslova nismo u mogućnosti da sve instalacije završimo, ali će biti završeno početkom naredne godine", rekao je Andrić.

Po otvaranju prirodnjačkog doma, svi đaci obrenovačkih škola će ovde moći da održavaju radionice i slušaju predavanja, rekla je Olga Mirosavljević član veća GO Obrenovac.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obećao je ovom prilikom da će prirodnjački dom moći da koriste svi mališani, kao i svi Obrenovčani.

"Prošle zime smo po snegu krenuli u izgradnju i zaista ni ja nisam mogao da verujem da će ovako čarobno izgledati ovaj prirodnjački dom. Ovo će biti kuća otvorena za sve istraživače i izviđače, za sva udruženja, lovačko udruženje, kinološko, udruženje za zaštitu pečuraka, udruženje pčelara, poljoprivrednika, za sve škole i obdaništa i da ovo postane prostor i mesto radosti, znanja i edukacije stanovništva", naglasio je Čučković i zaključio da je zaštita životne sredine zajednički zadatak i cilj celog Obrenovca.

"Ceo komunalni sistem ne može sam, već mu je potrebna podrška svih građana, a u prirodnjačkom domu će se od malih nogu učiti kako pomoći očuvanju životne sredine", dodao je predsednik Gradske opštine Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE