Obrenovac, 12.07.2020

Asfalt do svake kuće


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.03.2020.
U toku su radovi na asfaltiranju ulica u mesnoj zajednici Urovci...

Foto:lokalnenovine.rs


Trenutno se odvijaju radovi na asfaltiranju Ulice Bogoljuba Uroševića Crnog koja spaja glavnu ulicu u Urovcima sa Ulicom Popa Pere. Pre tri godine Ulica Bogoljuba Uroševića Crnog je dobila javnu rasvetu i kanalizacionu mrežu. Pošto se završe radovi na asfaltiranju u ovoj ulici, planirano je asfaltiranje Ulice Paje Alasa.

Radove su obišli Milan Marošanin direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca i Radovan Manojlović, pomoćnik predsednika opštine Obrenovac.


Marošanin je tom prilikom podsetio da je u poslednjih 5 godina u Republici Srbiji urađeno 350 kilometara auto puteva i na stotine kilometara regionalnih puteva.


"Novim nacionalnim investicionim planom koji je usvojila Vlada Republike Srbije na predlog predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, planirano je da se do 2025. godine uradi novih 500 kilometara auto puteva i preko 5000 kilometara regionalnih puteva." – rekao je Marošanin i dodao da se planira ulaganje od 10 milijardi evra u izgradnju putne infrastrukture.


Nacionalni investicioni plan, kako on kaže predstavlja osnovnu smernicu za razvoj i ulaganje sredstava na teritoriji gradske opštine Obrenovac.Marošanin je istakao da opština Obrenovac do kraja maja planira ulaganja od 50 miliona dinara u izgradnju putne infrastrukture, dok su do kraja godine, prema njegovim rečima planirana nova ulaganja u vrednosti od 80 miliona dinara.

"Namera je i želja opštine Obrenovac i JP za izgradnju Obrenovca da u što kraćem roku asfaltiramo sve nekategorisane puteve. Želimo da pored izgrađene komunalne infrastrukture, izgradimo putnu infrastrukturu i da do savkog našeg sugrađanina dođe nov rekonstruisan ili saniran put." – zaključio je Marošanin.Prema rečima Siniše Stevanovića, predsednika Saveta mesne zajednice Urovci stanovnici ove mesne zajednice su zahvalni opštini Obrenovac i Savetu mesne zajednice, budući da će im asfaltiranje ovih ulica omogućiti lakše svakodnevno funkcionisanje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE