Obrenovac, 08.07.2020

Nastavlja se asfaltiranje nekategorisanih puteva


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 21.02.2020.
Na red došla i Zvečka

Foto:Printscreen
Tokom današnjeg dana novi sloj asfalta stigao je u Ulicu 15, a u narednom periodu planira se asfaltiranje Ulice Solunskog fronta kod kućnog broja 12 i Ulice Radovana Stublinčevića preko rampe.

Prilikom obilaska radova, Milan Marošanin, direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, rekao je da će u narednih mesec dana biti asfaltirano preko pet kilometara nekategorisanih puteva na 22 lokacije u 11 različitih mesnih zajednica.

"To je posao koji je zaostao iz prošle godine, koji nije mogao biti urađen usled loših vremenskih uslova. Od 1. marta ove godine planirani su novi ugovori, biće asfaltirano novih 100 nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Obrenovac", kazao je Marošanin.

Projekat "Put do svake kuće" traje neko vreme i tokom realizacije istog bilo je imovinsko-pravnih problema. Osnovni motiv svih građana koji su odlučili da se odreknu zemljišta u korist države, kako kaže Marošanin, bili su upravo radovi na asfaltiranju.

"U ovom trenutku postoji preko 200 podnetih zahteva, rešeno je oko 160 pristiglih zahteva, dok su preostali još u proceduri", rekao je Marošanin.

"Očekujemo da opština Obrenovac krajem tekuće godine odvoji još jedan deo sredstava i da se ponovi raspisivanje javne nabavke u cilju što bržeg asfaltiranja svih nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Obrenovac", dodao je on.

Iz Saveta mesne zajednice navode da sam početak 2020. godine ukazuje da će i ove godine mesna zajednica Zvečka biti u velikim radovima na izgradnji puteva.

"Pre tri dana izvedeni su radovi na 8 lokacija, gde je 1420 metara puta pokriveno struganim asfaltom", rekao je Petar Lalić, predsednik Saveta MZ Zvečka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE