Obrenovac, 14.07.2020

Obrenovac dobija atletski stadion


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.03.2020.
Sredinom slede─çe godine na raspolaganju obrenov─Źanima...

Foto:lokalnenovine.rs


Danas je u Sportsko-kulturnom centru predstavljen plan izgradnje atletskog kompleksa. Po─Źetak radova planiran je krajem 2020. godine, a o─Źekuje se da ─çe se radovi na izgradnji atletskog kompleksa  okon─Źati do kraja leta 2021. godine i time obezbediti prostor za treninge i organizovanje nastave fizi─Źke kulture. Ovo je samo jo┼í jedan od projekata koji ─çe op┼ítinu Obrenovac  izdvojiti od drugih beogradskih op┼ítina, budu─çi da ovakav moderan atletski objekat nema ni jedna op┼ítina na teritoriji grada Beograda. 

Promociji atletskog stadiona su prisustvovali Slobodan Brankovi─ç, direktor Atletskog Saveza Srbije, predsednik op┼ítine Obrenovac Miroslav ─îu─Źkovi─ç sa saradnicima. 

"Obrenov─Źani poslednjih 20 godina nisu imali atletsku stazu i sada kada je op┼ítina finansijski stabilna i ima dodatne prihode, pre svega od razvoja privrede, u najve─çoj meri od PRO TENT-a, TENT-a i Meite, opredelili smo veliki deo sredstava za izgradnju ovakvog kompleksa u Obrenovcu. Mislim da atletika kao bazi─Źni sport mo┼że pomo─çi i drugim sportovima, mo┼że pomo─çi osnovnom i pred┼íkolskom obrazovanju, a atletski stadion bi─çe prostor gde ─çe deca rado pohoditi u budu─çnosti." ÔÇô rekao je ─îu─Źkovi─ç. 

 

Veliki deo ovog projekta bi─çe finansiran sredstvima iz bud┼żeta grada Beograda, tako─Ĺe evropski fondovi bi─çe zna─Źajan izvor finansiranja. 

"U vojnom kompleksu, pre 40 godina postojala je atletska staza u to vreme najmodernija, me─Ĺutim vremenom je propala. Kompleks o kome se danas govori, podrazumeva atletski stadion sa 8 staza, atletski kompleks koji ima mogu─çnosti za skok u dalj i troskok, kao i uslove za sve discipline koje su deo atletike." ÔÇô rekao je Brankovi─ç. 

Brankovi─ç o─Źekuje da ─çe staza dobiti i sertifikat koji je potreban za organizaciju takmi─Źenja, ali da bi organizovali takmi─Źenje u nekoj budu─çnosti mora─çe da se odradi i drugi deo projekta, a to je tribinski prostor, svla─Źionice, teretane, kancelarije i sve ono ┼íto je potrebno za jedan sportski objekat.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE