Obrenovac, 28.05.2020

Od danas kazne za prekora─Źenje prose─Źne brzine


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 04.09.2017


´╗┐

Od 4.septembra po─Źinje merenje prose─Źne brzine na autoputevima izme─Ĺu naplatnih rampi i ka┼żnjavanje voza─Źa koji je prekora─Źe.

Policija je za to apsolutno spremna i danas kre─çe sa prvom deonicom, izjavio je  direktor policije Vladimir Rebi─ç. 

On je rekao da policija, zahvaljuju─çi dobroj saradnji sa JP "Putevi Srbije", uspela da postoje─çe resurse tog preduze─ça iskoristi da pribavi potrebne podatke, a to su vreme ulaska na odre─Ĺenu naplatnu rampu i vreme izlaska. 

- Taj put smo izmerili, pre─Ĺeni put se deli sa vremenom, imamo jasan pokazatelj kolika je prose─Źna brzina i mi ─çemo prakti─Źno od ponedeljka te podatke pribavljati od ''Puteva Srbije'' i dostavljati ih na ku─çne adrese gra─Ĺana, a kada se radi o stranim dr┼żavljanima, oni ─çe se na licu mesta zaustavljati, saopštava─çe im se prekršaj i u skladu sa u─Źinjenim prekora─Źenjem voditi prekršajni postupak ili izricanje nov─Źane kazne na licu mesta - rekao je Rebi─ç.

On je podsetio da za to postoji zakonsko ovlaš─çenje, još od 2009. godine kada je donet Zakon o bezbednosti saobra─çaja, koji predvi─Ĺa i mogu─çnost merenja prose─Źne, odnosno srednje brzine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE