Obrenovac, 25.04.2019

BUDIMO HUMANI


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.04.2017.
APEL
Pomozimo Mili (5) da pobedi kancer

Mila je trenutno u Istanbulu, primila je jedan ciklus hemoterapija, koje nisu urodile plodom, i do kraja nedelje čeka se odluka lekara šta dalje

Za lečenje petogodišnje Mile Panić iz Pirota, obolele od najtežeg oblika kancera neuroblastom, potrebno je oko 200.000 evra, kaže Radica Jovanović, predsednik udruženja Dobra vila za vas.

Mila je trenutno u Istanbulu, primila je jedan ciklus hemoterapija, koje, kako kaže Jovanovićeva, nisu urodile plodom, i do kraja nedelje čeka se odluka lekara šta dalje. Najverovatnije će morati na operaciju.

- Udruženje u subotu organizuje humanitarnu predstavu „Bila jednom jedna zemlja na brdovitom Balkanu“ na sceni „Vlada Divljan“ u 13 sati. Predstava je plod višemesečnog rada Dečjeg kluba „Bajka“ s Vračara, a na ulazu će biti postavljena donatorska kutija. Prikupljeni novac biće upotrebljen za lečenje dece čiji je život ugrožen, a u ovom trenutku to je mala Mila - kaže Radica Jovanović, predsednik udruženja.

Kako pomoći: upišite 266 i pošaljite SMS na 3030. Uplata dinarska 160-463504-59 i devizna 00-540-0001955.3, IBAN: RS35160005400001955326.

Pomozimo Stefanu Vukajloviću da pobedi leukemiju

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Stefana Vukajlovića (31).

Stefan je zbog učestale malaksalosti i bola u Ahilovoj tetivi, posetio jednog dana lekare. Pronađen mu je tromb u nozi koji je razbijan adekvatnom terapijom. Zbog uvećane slezine, lekari su vršili razna ispitivanja, rezultati su bili sve lošiji, sve dok nije odlučeno da se radi biopsija koštane srži. Dijagnoza je: akutna leukemija.

Ovaj hrabar mladić ima redak tip leukemije koja pogađa jedan u milion slučaja. Koliko je ovaj tip leukemije redak, ukazuje i činjenica da u svetskom registru ne postoji adekvatan donator koštane srži. Do sada je imao jednu transplantaciju, a donor je bila njegova majka.

Tih dana njihovoj sreći nije bilo kraja, ali nakon nekoliko meseci i prilikom rutinske kontrole, Stefanu je ustanovljeno da je došlo do porasta broja leukocita. Njegovo telo je odbilo majčinu koštanu srž.

Stefan trenutno vodi dve bitke. Prva je ta da je njegovo telo oslabilo od šest ciklusa hemoterapija i da više ne može da izdrži, a druga da sigurno postoji barem jedna osoba u svetu koja ima adekvatnu koštanu srž, ali da nije registrovana.

Pomozimo Stefanu da iz svoje najteže bitke izađe kao konačni pobednik. Upišimo 277 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski i devizni raču.

Spasimo Stefanu život! Budimo humani!

Uplati na račune:

Dinarski: 160-466009-13

Devizni: 00-540-0002029.2

IBAN: RS35160005400002029240

Pomozimo Siniši da pobedi tumor

Siniši Milošević (51) početkom 2012. godine ustanovljeno je da ima tumor u debelom crevu veličine pesnice, dva meseca kasnije je operisan i tumor je odstranjen bez komplikacija, a sada se nalazi u životnoj opasnosti i potrebna mu je novčana pomoć za operaciju koju jedino može dobiti van Srbije.

Sve mogućnosti da se Siniša izleči u Srbiji su iscrpljene i njegov život zavisi od operacije u Istanbulu, za koju je potrebno preko 10 miliona dinara, što je novac koji ne može sam da sakupi. Za pomoć Siniši donacije se mogu uplatiti na dinarski ili devizni račun fondacije „Budi human“ i slanjem SMS poruke 249 na broj 3030.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE