Obrenovac, 05.07.2020

'Blic': U 750 škola će 1. septembra biti skraćeni časovi


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 29.08.2017.
Prvog dana školske godine, u petak, đaci u Srbiji se neće pretrgnuti od učenja - čak 30.000 zaposlenih u 750 škola skratiće časova na 30 minuta kao znak štrajka

Foto:Thinkstock
Na to su se, kako piše "Blic" u izdanju za utorak, pre svega opredelili članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS).

"Štrajk je samo uvod za nastavak pregovora, koji su do sada bili jalovi, kao i pritisak jer je u toku javna rasprava Nacrta zakona o zaposlenima u javnim službama koja se završava 4. septembra. Od daljih poteza, ne samo u vezi s našim zaradama već i po drugim pitanjima, zavisi naše dalje organizovanje", rekla je predsednica USPRS Janka Janković.

Iako se ne zna kako će teći dalje školska godina, sigurno je da će škole izuzete prvim štrajkom imati obustavu od svega sat vremena 4. septembra, barem tamo gde se pitaju članovi Granskog sindikata "Nezavisnost" piše "Blic".

Tomislav Živanović iz tog sindikata rekao je da su njihovi zahtevi izuzimanje zaposlenih u prosveti iz Nacrta zakona o javnim službama i definisanje dinamike poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih u prosveti.

Slobodan Brajković, potpredsednik Saveza radnika u prosveti, najavio je da će zbog nezadovoljstva diskrimnicijom u platnom razredu, svi prosvetni radnici izaći na ulice "kad taj zakon dođe do skupštine" i da tog dana oni neće raditi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE