Obrenovac, 25.08.2019

Završena rekonstrukcija varoškog kupatila


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.07.2017
Obrenov─Źanima je od danas na raspolaganju potpuno nov objekat mineralnog kupatila.

Foto: Lokalne novine


´╗┐

Obrenov─Źanima je od danas na raspolaganju potpuno nov objekat mineralnog kupatila. Radovi koji su po─Źeli u februaru su završeni u predvi─Ĺenom roku, a gra─Ĺani ─çe mo─çi da koriste prostor sa sedam potpuno novih kada, kao i fizikalnu terapiju. Otvaranju i obilasku banje je prisustvovao predsednik GO Obrenovac Miroslav ─îu─Źkovi─ç. On je objasnio koliko je ovaj dan zna─Źajan za naš grad, jer se radi o prvoj i jedinoj rekonstrukciji posle 100 godina. Dalji koraci odnose se na ure─Ĺenje objekta kotlarnice, ali i na uvo─Ĺenje podnog grejanja.

„Gra─Ĺanima je na raspolaganju kompletna lamela B. Voditi politiku i voditi jedan grad zna─Źi biti doma─çin u našem gradu. Naše rukovodstvo shvatilo je da treba iza─çi u susret našim sugra─Ĺanima i posle 100 godina u─çi u rekonstrukciju objekta kao što je mineralno kupatilo. Investicija vredna 28 miliona finansirana je od strane Ministarstva turizma i Gradske opštine Obrenovac. Drugi deo radova podrazumeva lamelu A sa kompletno rekonstruisanim objektom kotlarnice, a ono što sada pru┼żamo gra─Ĺanima jeste prostor sa sedam novih kada, prostor koji ─çe biti vezan za ordinaciju i lekarsku slu┼żbu, kao i deo gde ─çe biti smeštena fizikalna terapija. Bi─çemo kompletno na usluzi i našim sugra─Ĺanima, ali i velikom broju Beogra─Ĺana, Sremaca, kod kojih postoji veliko interesovanje za našu banju,“ rekao je Milan Marošanin, direktor JP za izgradnju Obrenovca.

Direktor JKP „Obrenovac“ Zoran Lap─Źevi─ç naglasio je da ─çe se u budu─çnosti intenzivno raditi na odr┼żavanju, ali i bezbednosti prostora.
„Zahvaljuju─çi anga┼żovanju Gradske opštine Obrenovac i Javnom preduze─çu za izgradnju, a uz pomo─ç Ministarstva turizma, mi danas imamo jedan potpuno rekonstruisan deo varoškog kupatila. Na nama je da u budu─çnosti odr┼żavamo objekat u onakvom stanju u kakvom ga danas preuzimamo. Kupatila ─çe biti na raspolaganju ─Źim se završi nabavka neophodnog nameštaja, što o─Źekujemo da ─çe se dogoditi u kratkom vremenskom periodu. Gra─Ĺani ─çe blagovremeno biti obavešteni kada kre─çe sa radom ovaj deo objekta. Cene karata se ne─çe menjati. Penzioneri ─çe imati 50% popusta kao i do sada. Trudi─çemo se da ovaj prostor obezbedimo izgradnjom kapija i sa jedne, ali i sa druge strane,“ naveo je Lap─Źevi─ç.

Obrenova─Źka banja je ovom rekonstrukcijom stala rame uz rame sa banjama naših susednih dr┼żava, ali i onih poput Švajcarske i Nema─Źke.
„Ure─Ĺenje centra grada je apsolutno jedan od prioriteta Gradske opštine Obrenovac.Sa adaptacijom banje smo krenuli u februaru mesecu i mnogi su bili skeptici da ne─çemo uspeti da završimo do kraja roka.Danas smo svedoci zajedni─Źkog uspeha. Dobili smo perfektnu, savršeno adaptiranu banju,sa svim uslovima za gra─Ĺane Obrenovca. Ona se sada ne razlikuje od slovena─Źkih termi, najmodernijih švajcarskih i nema─Źkih banja i ponosni smo što ─çe naši sugra─Ĺani mo─çi da u┼żivaju u prostoru tog tipa,“ istakao je Miloš Stankovi─ç, ─Źlan Ve─ça GO Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE