Obrenovac, 24.05.2019

'Stara banja' spremna za sezonu kupanja


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.06.2018.
Rekonstrukcija je završena, a Obrenovčani već od 11. juna mogu da koriste sve usluge modernog varoškog kupatila

Foto:Printscreen
Radovi na rekonstrukciji varoškog kupatila, poznatijeg kao ”Stara banja”, završeni su i sve je spremno za otvaranje sezone kupanja. Projekat je podrazumevao građevinske radove, eletro i mašinske radove, kao i rekonstrukciju kotlarnice i rekonstrukciju i sanaciju obe bunarske bušotine banjske vode.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Milan Marošanin objasnio je da su sa završetkom radova i radnici JKP ”Obrenovac” obučeni, te im je nov objekat predat na upotrebu.

„Svu opremu koja je preko 50 godina bila u funkciji, ali je dotrajala, mi smo uspeli za 4 meseca da zamenimo i da građevinski rkonstruišemo objekat. Ugradili smo opremu koja je potpuno automatizovana. Sada će kotlovi raditi na pelet, a automatski se dozira količina vode u zavisnosti od broja korisnika“, rekao je Marošanin, uveren da će se investicija od 15 miliona dinara za Obrenovčane isplatiti.

Zoran Lapčević, direktor JKP ”Obrenovac”, kazao je da sezona kupanja u varoškom kupatilu počinje u ponedeljak, 11. juna.

„Termini su 10.00, 11.00, 12.00, 13.00 i 16.00, 17.00 i 18.00 časova i unapred se rezervišu. U skladu sa interesovanjem možemo ubaciti još dodatnih termina ali to ćemo videti kada sezona počne. Cene su na nivou prošlogodišnjih 315 dinara za jedno kupanje, penzioneri čija su primanja manja od 25 hiljada dinara imaju popust od 50 odsto. Na raspolaganju je 23 kupatila u lameli A, a u renoviranom delu objekta ima 7 novih kupatila“, objašnjava Lapčević.

Banjska voda u Obrenovcu je izuzetno bogata lekovitim sastojcima. Zvanična potvrda statusa banjskog mesta stigla je 1899. godine, kada je promovisana izuzetno lekovita alkalno-sumporovita voda obrenovačke banje. Prvi temelji i postamenti kotlarnice datiraju još iz 1928. godine. Kotlarnica je poslednji put rekonstruisana 1958. godine i do danas je radila na ugalj. Ubuduće će grejanje biti na pelet, a podno grejanje će, takođe, biti u sistemu grejanja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE