´╗┐ 'Stara banja' spremna za sezonu kupanja

Obrenovac, 19.08.2018

'Stara banja' spremna za sezonu kupanja


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.06.2018.
Rekonstrukcija je zavr┼íena, a Obrenov─Źani ve─ç od 11. juna mogu da koriste sve usluge modernog varo┼íkog kupatila

Foto:Printscreen


´╗┐

Radovi na rekonstrukciji varoškog kupatila, poznatijeg kao ”Stara banja”, završeni su i sve je spremno za otvaranje sezone kupanja. Projekat je podrazumevao gra─Ĺevinske radove, eletro i mašinske radove, kao i rekonstrukciju kotlarnice i rekonstrukciju i sanaciju obe bunarske bušotine banjske vode.

Direktor Javnog preduze─ça za izgradnju Obrenovca Milan Marošanin objasnio je da su sa završetkom radova i radnici JKP ”Obrenovac” obu─Źeni, te im je nov objekat predat na upotrebu.

„Svu opremu koja je preko 50 godina bila u funkciji, ali je dotrajala, mi smo uspeli za 4 meseca da zamenimo i da gra─Ĺevinski rkonstruišemo objekat. Ugradili smo opremu koja je potpuno automatizovana. Sada ─çe kotlovi raditi na pelet, a automatski se dozira koli─Źina vode u zavisnosti od broja korisnika“, rekao je Marošanin, uveren da ─çe se investicija od 15 miliona dinara za Obrenov─Źane isplatiti.

Zoran Lap─Źevi─ç, direktor JKP ”Obrenovac”, kazao je da sezona kupanja u varoškom kupatilu po─Źinje u ponedeljak, 11. juna.

„Termini su 10.00, 11.00, 12.00, 13.00 i 16.00, 17.00 i 18.00 ─Źasova i unapred se rezervišu. U skladu sa interesovanjem mo┼żemo ubaciti još dodatnih termina ali to ─çemo videti kada sezona po─Źne. Cene su na nivou prošlogodišnjih 315 dinara za jedno kupanje, penzioneri ─Źija su primanja manja od 25 hiljada dinara imaju popust od 50 odsto. Na raspolaganju je 23 kupatila u lameli A, a u renoviranom delu objekta ima 7 novih kupatila“, objašnjava Lap─Źevi─ç.

Banjska voda u Obrenovcu je izuzetno bogata lekovitim sastojcima. Zvani─Źna potvrda statusa banjskog mesta stigla je 1899. godine, kada je promovisana izuzetno lekovita alkalno-sumporovita voda obrenova─Źke banje. Prvi temelji i postamenti kotlarnice datiraju još iz 1928. godine. Kotlarnica je poslednji put rekonstruisana 1958. godine i do danas je radila na ugalj. Ubudu─çe ─çe grejanje biti na pelet, a podno grejanje ─çe, tako─Ĺe, biti u sistemu grejanja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE