Obrenovac, 21.09.2019

BARIČ - AMBIS U ULICI ACE TEŠIĆA (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 30.06.2017.

Foto:lokalnenovine.rs
Barič je danas naselje sa najvećim investicijama u Srbiji. Ovog leta se Bariču gradi na sve strane, počev od velikog kompleksa fabrike MEI TA pa do krupnih konstrukcijskih radova na koridoru 11. Rekonstruiše se putna vodovodna i kanalizaciona mreža i izvodi niz drugih radova koji treba da doprinesu da Barič bude mesto dobrog i kvalitetnog življenja. Čak pet članova najužeg opštinskog rukovodstva Obrenovca su sa teritorije ove mesne zajednice.

Agilni pomoćnik predsednika GO Obrenovac Radovan Manojlović je neko ko vodi projekte izgradnje zaista ogromnog broja puteva na teritoriji čitave opštine.
Predrag Badža Jovanović je zadužen za sektor privrede i direkno je angazovan na nizu projekata koji se realizuju u Baričkoj industrijskoj zoni.
Mirko Vranešević sa pozicije predsednika Skupštine GO Obrenovac ima veoma veliki uticaj u realizaciji niza velikih i kapitalnih projekata u svom mestu.

Pored svega gore navedenog , dešavaju se propusti , odnosno uvek nešto ostane po strani i uvek se nađe razlog za kritiku ili žalbu.
Meštani Bariča iz ulice Ace Tešiča su ovaj put apsolutno u pravu. Više puta su kontaktirali kako našu tako i ostale obrenovačke redakcije i molili da neko dođe i "slika" njihov zaista ogroman problem.

Naime, na jednoj od prvih krivina kada kod "Zlatnog sidra" skrenete u ovaj deo "Kolonije" dolazite do situacije na putu koja zaista nikoga ne može da ostavi ravnodušnim. Sa obe strane starog i skoro sasvim dotrajalog mosta stoje dva odrona koji nisu ni na koji način obeleženi i koji prosto pozivaju na nevolju.
Sam most se nalazi iznad ambisa koji je prema rečima meštana dubok oko 8 metara. Gde je "zapelo" i zašto se ne pristupa sanaciji ove situacije, nije nikome jasno?

Pominje se čekanje na rešenje koje bi bilo dugotrajno a samim tim je i relativno skupo. Inspekcije i nadležni organi su više puta izlazili na teren ali sve sve završavalo na obeležavanju znakovima koji bi odmah zatim veoma brzo na volšeban način nestali.
Meštani ovog dela Bariča se često sasvim spontano okupe na ovom mestu , pokušavajući da smisle neko rešenje , jer su već navikli da niz svojih problema rešavaju sami.Tako je bilo i ovaj put. Strogo su nam napomenuli da ne žele da politizuju čitavu stvar i da se njihovo okupljanje predstavlja kao protest i ako bi to realno mogao da bude, već samo kao običnu građansku inicijativu i skretanje pažnje na problem.

Jedinu žalbu imaju na predsednika Mesne zajednice , koga smatraju najodgovornijim jer kako kažu, on je taj koji mora da stane iza svakog problema ovakve vrste.

Pogledajte video prilog koji smo ovom prilikom snimili na licu mesta i uverite se zajedno sa nama da ulica Ace Tešića -ne sme da čeka.
Znajući sa kolikom posvećenošću i energijom čelnici GO Obrenovac prilaze svakom od problema i ovakvim vrstama građanskih inicijativa...nadamo se skorom rešenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE