´╗┐ BATALITE MAPE I STARE NAVIKE

Obrenovac, 20.08.2018

BATALITE MAPE I STARE NAVIKE


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 04.08.2018.
Zbog velikog broja radova, izmene u prevozu su na svakom ćošku

Foto:danubeogradu.rs


´╗┐

Zbog sezone letnjih radovatridesetak linija gradskog prevoza je izmenjeno, neke od njih i po dva puta na razli─Źitim delovima trase, a ukupno se radi na 13 ta─Źaka u gradu.

Najve─çi broj autobuskih linija promenjen je u Miška Kranjca u Rakovici, zbog radova na kišnoj kanalizaciji od raskrsnice sa Ulicom patrijarha Dimitrija do raskrsnice sa Ulicom pilota Mihaila Petrovi─ça i to do 17. avgusta.

Linije broj: 37, 47, 54, 94, 501 i 505 menjaju trasu samo u smeru od Resnika i Kne┼żevca ka naseljima koja su bli┼ża centru grada. Linije 37 i 501 saobra─çaju kroz Patrijarha Dimitrija, Varešku, Borsku, Miška Kranjca, Pilota Mihaila Petrovi─ça i dalje redovnom trasom, 47 i 94 – Patrijarha Dimitrija, Vareškom, Borskom, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnom trasom.

Linija 54 vozi kroz Patrijarha Dimitrija, Vareškom, 1. Šumadijske brigade, Petra Konjovi─ça i dalje redovnom trasom. Linija 505 prolazi kroz Patrijarha Dimitrija, Vareškom, Borskom, terminus Miljakovac 1.

Radi se i u Takovskoj ulici, na delu od ulice D┼żord┼ża Vašingtona do ulice Jaše Prodanovi─ça, zbog ─Źega do kraja avgusta umesto trolejbusa 28 voze autobusi i to preko 27. marta, dok linija 23 ide slede─çom trasom na izmenjenom delu: Bulevar despota Stefana – Bra─çe Jugovi─ç – De─Źanska – Trg Nikole Paši─ça – Bulevar kralja đÉleksandra – Kneza Miloša. Ovi radovi menjaju i trasu linije 304N.

Zbog izmeštanja toka Top─Źiderske reke promenjena je i trasa linije broj 42. U smeru prema Petlovom brdu vozila idu Borskom, Miška Kranjca, Pilota Mihaila Petrovi─ça i dalje redovnom trasom.

U smeru prema Trgu Slavija autobusi voze kroz Pilota Mihaila Petrovi─ça, Miška Kranjca, Patrijarha Dimitrija, Vareška, Borska i dalje redovnom trasom. Ukida se stajalište "Miška Kranjca" za oba smera kretanja, a privremeno se uspostavljaju stajališta u Bulevaru Patrijarha Dimitrija.

Rekonstruiše se i deo Severnog bulevara i to po fazama, zbog ─Źega se do kraja avgusta biti izmenjene linije 27N, 66 i 74. U prvoj fazi, do 15. avgusta menja se trasa linija u smeru ka Be┼żanijskoj kosi i centru grada (27N i 74), odnosno ka NT parku za liniju 66. U Drugoj fazi menjaju se trase ovih linija u suprotnom smeru, a alternativa kojom saobra─çaju je Veljka Dugoševi─ça – Svetog Nikole - Ruzveltova.

Zbog rekonstrukcije kanalizacije u Vojvode Vlahovi─ça do kraja septembra ukinuta je linija 26L.

U ┼Żelezniku se do 13. avgusta menjaju trase linija 55, 58, 88 i 512. Autobusi saobra─çaju izmenjeno u zoni radova na izradi kišne kanalizacije u Ulici Lole Ribara, a radovi se odvijaju u dve faze, od kojih zavisi i na─Źin izemene linije po smerovima.

I ka Aerodromu Nikola Tesla menja se trasa linija 72 i 607 zbog radova na lokalnom putu od Sur─Źina do Aerodroma. Linija 72 ─çe stoga do Aerodroma voziti auto-putem, a 607 koristiti i deo Obilaznice oko Beograda. Radovi traju do 11. avgusta.

U Slavka Miljkovi─ça gradi se kru┼żni tok, pa ─çe do kraja avgusta resni─Źke linije 47, 94 i 503 morati da obilaze zonu radova. Vozila sa linija 47 i 94 saobra─çaju u oba smera ulicama: đÉleksandra Vojinovi─ça, 13. oktobra, Oslobo─Ĺenja, Oslobodilaca Rakovica, Patrijarha Dimitrija i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije 503 saobra─ça─çe u oba smera ulicama Kru┼żni put Kijevo, novoizgra─Ĺena privremena devijacija u zoni raskrsnice sa ulicom Slavka Miljkovi─ça, Kru┼żni put Kijevo, Patrijarha Dimitrija, Oslobodilaca Rakovice, Oslobo─Ĺenja, 13.oktobra, Palih boraca, Podavalska, Slavka Miljkovi─ça, đÉleksandra Vojinovi─ça i dalje redovnom trasom.

Na ─îukarici, u Ace Joksimovi─ça, na delu od Trgova─Źke ulice do ulice Ratka Mitrovi─ça, u toku je izmena linija do 12. avgusta. Linije 37, 50 i 52, kao i minibus linija E5 saobra─ça─çe ulicama Ratka Mitrovi─ça, Spasovdanska i dalje redovnim trasama. Tu nije kraj radova, budu─çi da ─çe posle ovog datuma, pa sve do 28. avgusta uslediti i druga faza radova: od ulice Trgova─Źke do ulice Spasovdanske.

Tokom izvo─Ĺenja radova u ovoj fazi, vozila sa linija 37, 50, 52 i 89 kao i minibus linije E5 saobra─ça─çe ulicama Ratka Mitrovi─ça, ─Éor─Ĺa Ognjanovi─ça i dalje redovnim trasama. Tokom izvo─Ĺenja radova u fazi 2 uspostavlja se stajalište "Krajiških brigada" u Ulici ─Éor─Ĺa Ognjanovi─ça u smeru prema ulici Ratka Mitrovi─ça, na lokaciji koja se nalazi ispred objekta sa ku─çnim brojem 27.

Skra─çena je i linija broj 38, pa umesto do Velikog Mokrog Luga saobra─ça samo do GSP-ovog pogona Kosmaj.

Linija 2 je ukinuta u unutrašnjem krugu i sve do 11. 9. radi─çe kao 2L (Pristanište – Dor─çol – Vukov spomenik – Trg Slavija – Gospodarska mehana).

Radi se i u Batajnici, zbog ─Źega linija 703 u oba smera prolazi kroz centar ovog naselja, a kru┼żna linija 700 ne prolazi kroz Novosadsku, kao ni kroz Ulicu Stevana Dubaji─ça.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE