Obrenovac, 26.01.2020

Totalna rekonstrukcija Ulice Đačkog bataljona


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 16.09.2019.
Započeti su dugoočekivani radovi na totalnoj rekonstrukciji Ulice Đačkog bataljona u Obrenovcu

Foto:lokalnenovine.rs
Po završetku radova na rekonstrukciji vodovone mreže u ovoj ulici, stekli su se uslovi za pripremu rekonstrukcije izuzetno važne saobraćajnice. Radovi u dužino od 1,3 kilometra izvodiće se tokom narednih mesec dana.

"Krenuli smo sa rekonstrukcijom gradske saobraćajnice koja će biti u potpunosti i planski rekonstruisana od strane ”Beogradputa”. Pod planski mislim na radove koje je u ovoj ulici izvodila Direkcija za izgradnju grada Beograda na rekonstrukciji vodovodne mreže, kada su ti radovi privedeni kraju, odmah se pristupilo rekonstrukciji ulice. Dugo vremena je čekano, upravo zbog ovih radova, jer nismo hteli da kopamo ulicu dva puta", rekao je Mirko Vranešević, predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac.

On je objasnio da će se rekonstrukcija izvoditi u punom profilu i u dva sloja, nosećem i habajućem.

"Insistiraćemo da se odmah nakon rekonstukcije postave usporivači saobraćaja kod vrtića 'Veseljko'", kazao je Vranešević.

Predsednik obrenovačke Skupštine najavio je da će preduzeće ”Putevi Srbije” od sutra od 7.00 časova ujutru pristupiti radovima na rekonstrukciji kolovoza na mostu na Kolubari do kružnog toka.

"Saobraćaj će, na žalost, naredna dva dana u periodu od 7.00 do 16.00 časova biti regulisan naizmeničnim propuštanjem. Očekuju se gužve zbog radova, te apelujem na naše sugrađane da ranije krenu na posao, školu ili fakultete", poručio je Vranešević.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković navodi da će Ulica Đačkog bataljona biti uređena poput Ulice vojvode Mišića.

"Nedelju koja je pred nama će obeležiti niz rekonstrukcija centralnih gradskih ulica. Ulica Đačkog bataljona će biti rekonstruisana potpuno isto kao i Ulica vojvode Mišića sa kompletnom infrastrukturu kako se u narednom periodu ne bi dirala. Apelujem na roditelje koji dovode decu u vrtić ”Veseljko” da koriste alternativne pravce, iz naselja Stočnjak ili iz Ulica Miloša Obilića ili Majdanske s obzirom da će u pojedinim degmentima ulica biti zatvarana u potpunosti", rekao je Čučković.

On je najavio da će u četvrtak započeti radovi i na rekonstrukciji ulaska u Obrenovac iz pravca Uba kod Gaspromove pumpe i apelovao na strpljenje, jer će radovi prouzrokovati zastoje u saobraćaju. Čučković dodaje da su takve situacije nepohodne kako bismo imali potpuno novo lice našeg grada, što se tiče putne infrastrukture.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE