Obrenovac, 24.02.2019

NEMA VIŠE BB!


Izvor: Kurir,Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2018.
3 miliona građana dobiće urednu adresu sa ulicom i brojem

Foto:Printscreen
Kroz projekat adresnog registra više od tri miliona građana dobiće validnu adresu, sa ulicom i brojem, što će im olakšati svakodnevni život, rekla potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. Dr Zorana Mihajlović.

"Sve to realizovaćemo bez ikakvih troškova za građane, jer će svi moći da besplatno zamene svoja lična dokumenta". Mihajlovićeva je u Loznici prisustvovala postavljanju table s novim imenom ulice koja će nositi ime poznatog lozničkog novinara Božidara Kićovića, čime je započelo imenovanje 677 ulica u ovom gradu u okviru projekta adresnog registra.

“Više od 3 miliona građana Srbije ima prijavljeno prebivalište u ulicama bez određenog kućnog broja, od čega je 2,6 miliona građana prijavljeno na adresama za koje nije određen ni naziv ulice”, kazala je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je najavila da će u narednih godinu dana biti realizovan projekat adresnog registra, kojim će svako mesto u Srbiji dobiti naziv ulice i broj.

“To radimo zbog naših građana, s obzirom da milionima njih ništa ne može da se dostavi na adresu, jer je nemaju”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je objasila da je na osnovu evidencije ulica koju je uradio Republički geodetski zavod (RGZ), koji je zadužen da vodi adresni registar, Skupština Grada Loznice usvojila imena novih 677 ulica u kojima će 12.500 objekata dobiti kućni broj.

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, zahvalio je Vladi Srbije na poverenju da Grad Loznica bude izabran za pilot projekat u realizaciji nacionalnog projekta adresnog registra.

On je rekao da će Loznica biti prvi grad u Srbiji u kojem će svi građani imati validnu adresu, sa ulicom i brojem, i naglasio da će najviše koristi od sprovođenja projekta adresnog registra imati građani, stoji u saopštnju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE