Obrenovac, 19.06.2019

BANKE BLOKIRAJU RAČUNE PRED NOVU GODINU


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 01.11.2018.
Ako ne date pismenu izjavu do 25. decembra, ODE PLATA!

Foto:Stefan Jokić
Ukoliko do 25. decembra ne date pismenu izjavu u vašoj banci da li ste ministar, političar, ili da li obavljate neku drugu važnu funkciju, banka će vam možda blokirati račun i nećete moći da raspolažete svojim novcem.

U skladu sa novim Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma, koji je stupio na snagu 1. aprila, banke imaju obavezu da utvrde da li ste funkcioner, član uže porodice ili bliski saradnik funkcionera. Krajnji datum da se izjasnite po ovom pitanjuje 25. decembar ove godine, a posle toga ,jedan deo banaka će primeniti radiklane mere i blokirati račune svim građanima koji nisu obavili ovu obavezu. 

Ipak, neće sve bakne primeniti ovu meru, već će neke i posle tog datuma pozivati klijente da dođu i daju izjavu o svom položaju.

Svi građani će ipak morati da ispune ovu obavezu, jer je ceo bankarski sektor dobio zadatak od centralne banke da se ovo završi.

Navedeni zakon je posledica potrebe da država ima uvid tokove novca da ne bi dolazilo do zloupotreba.

Klijent banke će biti dužan da da izjavu, a iz NBS navode da će pažljivo pratiti primenu propisa iz oblasti sprečavanja pranja novca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE