Obrenovac, 25.08.2019

' Naše ruke-naša reč 2017'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.10.2017
U okviru programa ' Naše ruke - naša reč 2017' koji sprovodi Beogradski centar za osobe sa invaliditetom u GO Surčin pušten Indukcioni sistem

lokalnenovine.rs
 U okviru programa „Naše ruke - naša reč 2017" koji sprovodi Beogradski centar za osobe sa invaliditetom, u prostoru GO Surčin održana je manifestacija „Moja opština – mesto za sve“. Program je realizovan uz podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda.

U okviru svečanosti „Moja opština – mesto za sve” u rad je pušten Indukcioni sistem za amplifikaciju govora za građane sa oštećenjem sluha, čime je Opština Surčin unapredila pristupačnost za ovu grupu osoba sa invaliditetom. 

"Indukcionu petlju smo postavili prošle godine u Obrenovcu, ove godine je dobio i Mladenovac, tako da raste broj opština koje su pristupačne za osobe sa oštećenjem sluha. Osim toga mi pokrećemo i inicijativu da se omogući pristupačnost i osobama koje imaju oštećenje vida sa ugradnjom taktilnih tabli. Neki strateški plan Beogradskog centra za osobe sa invaliditetom je da u naredne dve godine sve zgrade gradskih opština imaju tu pristupačnost za osobe sa oštećenjem vida i sluha." - rekao je Goran Šehović, predsednik Beogradskog centra za osobe sa invaliditetom.

U Surčinu je održan i  stručni skup za predstavljanje i promovisanje potreba za indukcionom petljom i obrazovni modul o korišÄ‡enju asisitivnih tehnologija.
Indukciona petlja, pomaže da svi koji imaju slušni aparat primaju jasniju zvučnu informaciju. Tako mogu sami da obave komunikaciju sa službenicima i ne moraju da vode nikoga sa sobom.

Predsednik  Gradske opštine Surčin Stevan Šuša zahvalio se Beogradskom centru za osobe sa invaliditetom, kao i Sekretarijatu za socijalnu zaštitu grada Beograda i naglasio da je ovaj projekat od velikog značaja za građane Surčina koji koriste slušni aparat.

Beogradski centar za osobe sa invaliditetom u saradnji sa opštinama grada Beograda ima još niz aktivnosti poput Javnog časa i predstava na znakovnom jeziku koje su izuzetno posećene.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE