Obrenovac, 21.02.2020

'Ra─Źunajte na nas' projekat Beogradskog centra za osobe sa invaliditetom


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.02.2019.
Projekat su podr┼żali: Ministarstvo omladine i sporta, Mladi istra┼żiva─Źi i Centar za gra─Ĺansko delovanje

Foto:BCOSI


´╗┐

Deca gluvih i nagluvih roditelja u lokalnoj zajednici Obrenovca imaju prili─Źne probleme u savladavanju školskog gradiva. To vu─Źe korene iz detinjstva i odrastanja, koje je ote┼żano nemogu─çnoš─çu roditelja da zbog odsustva ─Źula sluha daju adekvatan doprinos i podršku u savladavanju gradiva i ote┼żane, što me─Ĺusobne komunikacije, što komunikacije sa u─Źiteljima i razrednim starešinama.

Volonteri Beogradskog centra za osobe sa invaliditetom uo─Źili su ovaj problem, koji na ┼żalost va┼żi za svako dete iz ovih porodica, i sa  ┼żeljom da pomognu pokrenuli su  projekat "Ra─Źunajte na nas" koji bi ovoj deci omogu─çio dodatni rad i podršku sa elementima vršnja─Źke edukacije. Cilj ovog projekta je omogu─çavanje zna─Źajno boljeg uspeha u školi i pove─çanje samopouzdanja dece gluvih i nagluvih roditelja.

Pored vršnja─Źke edukacije, ─Źlanovi Udru┼żenja gluvih i nagluvih Obrenovac posetili su apoteku "Dr. Max" i od strane zaposlenih dobili su savete na temu dijabetesa, ja─Źanja imuniteta i sr─Źanih bolesti. Tako─Ĺe organizovana je i edukacija o koriš─çenju aplikacija koje omogu─çavaju lakše sporazumevanje sa ─Źuju─çom populacijom. Projekat su podr┼żali: Ministarstvo omladine i sporta, Mladi istra┼żiva─Źi i Centar za gra─Ĺansko delovanje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE