Obrenovac, 19.06.2019

BEZ ČEKANJA U REDOVIMA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 03.11.2018.
Putem interneta podneto više od 25 miliona poreskih prijava

Foto:Profimedia
Poreski obveznici su, od uvođenja obaveznog podnošenja poreskih prijava elektronskim putem, na portalu e-Porezi podneli više od 25 miliona elektronskih poreskih prijava.

Najveći broj prijava odnosi se na pojedinačne poreske prijave o obračunatim porezima i doprinosima, zatim PDV prijave i poreske prijave za porez na dobit pravnih lica, saopšteno je iz Poreske uprave.

Tokom 2018. godine, na mesečnom nivou se u proseku podnese oko 525.000 elektronskih poreskih prijava.

Pored elektronskih servisa za podnošenje poreskih prijava, poreski obveznici koriste i elektronski servis za podnošenje i obradu zahteva za upitom stanja na svojim poreskim računima.

Od uspostavljanja ovog elektronskog servisa, putem portala e-Porezi podneto je i obrađeno više od sedam miliona zahteva za upitom stanja na poreskim računima.

Početkom 2018. godine, Poreska uprava je završila ciklus prevođenja "papirnih formi" poreskih prijava u elektronski oblik, tako da poreski obveznici za sve prihode koje administrira Poreska uprava, imaju mogućnost podnošenja elektronskih poreskih prijava posredstvom portala e-Porezi.

Poreska uprava će i u narednom periodu raditi na unapređenju elektronske komunikacije sa poreskim obveznicima kako bi lakše, brže i što jednostavnije ispunili svoje poreske obaveze, navodi se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE