Obrenovac, 25.02.2020

Badnje veče u obrenovačkim hramovima (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 07.01.2019.
Veliki broj vernika okupio se kako bi uz molitvu dočekao dan rođenja Isusa Hrista - Božić

Foto:lokalnenovine.rs
U porti crkve Sabora srpskih svetitelja u Belom Polju na Badnje veče okupili su se vernici iz čitavog Obrenovca. Kako nalažu običaji i srpska tradicija, nakon liturgije pristupilo se paljenju badnjaka, simbola najvećeg hrišćanskog praznika – Božića.

Novi obrenovački hram je sada u potpunosti posvećen svom duhovnom životu, jer je prethodna godina bila u znaku priprema za veliki čin osvećenja.

„Crkva je namenjena svima onima koji žele da dođu. Bili oni iz Obrenovca ili ne, sasvim je svejedno. Njena vrata otvorena su za svakog čoveka dobre volje, a veliki broj okupljenih dokazao je da ljudi žele ovakve radosne, vesele momente kao što je rođenje Isusa Hrista“, rekao je Gordon Vasilić, starešina crkve Sabora srpskih svetitelja.

Od ove godine u novom hramu biće organizovan i doček Srpske Nove godine, uz moleban pre ponoći i vatromet kao neizostavan deo slavlja.

Sat vremena uoči ponoćne liturgije i u crkvi Svete Trojice Obrenovčani su u velikom broju prisustvovali paljenju badnjaka. Mnoštvo mladih pokazalo je da se uvek vraćamo pravoslavnim običajima, koji se neguju pod okriljem obrenovačkih svetinja.

Božić je praznik koji se provodi u porodičnom okruženju, a iz obrenovačke crkve vernicima je, po uzoru na programsku pesmu koju su anđeli pevali prilikom rođenja Gospodnjeg, upućena poruka - „Slava Bogu na visini i na zemlji mir, među ljudima dobra volja.“

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE