Obrenovac, 20.03.2019

Početak radova na uređenju prostora pored crkve u Belom Polju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.04.2018.
Nastavljene su aktivnosti u Belopoljskoj ulici

Foto:lokalnenovine.rs
Danas su započeti radovi na uređenju saobraćajnice i postavljanju javne rasvete na prostoru pored crkve u Belom Polju. Milan Marošanin, direktor Javnog preduzeća za izgradnju „Obrenovac“, objasnio je da ova deonica predstavlja nastavak Belopoljske ulice, gde će biti urađen kružni tok pored crkvene porte koji se nastavlja pored Belopoljske ulice i izlazi na mestu gde se nalazi zgrada Elektrodistribucije.

„Danas počinjemo izgradnju 150 metara putne mreže i put sa dvostrukim trotoarom sa leve i sa desne strane. Na kraju saobraćajnice nalaziće se zgrada mesne zajednice Belo Polje. Uradićemo parking prostor sa 11 novih mesta. Investicija je vredna 7 miliona dinara. Paralelno sa ovim radovima započeli smo postavljanje javne rasvete na ovom prostoru. Danas smo takođe ušli u proces sanacije trotoara i više od 40 lokacija biće završeno. Vrednost ovih radova je 15 miliona dinara“, najavio je Marošanin.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković napomenuo je da se nastavljaju aktivnosti širom opštine, kao i da neće proći nijedna nedelja bez nekog velikog projekta.

„Posebno nam je važno uređenje ovog prostora, kako bi dobilo potpuno novi i svečani izgled. Građani Obrenovca i Belog Polja zaslužuju da ovaj prostor bude u znatno boljem stanju. Uređenjem saobraćajnice, izgradnjom parking mesta i postavljanjem javne rasvete pored hrama, zajedno sa završetkom četvrte faze Tamnavske ulice dobićemo jedno novo mesto gde će se u budućem periodu okupljati građani Obrenovca. Naredne nedelje započinjemo uređenje prostora oko SPA centra gde ćemo postaviti novu javnu rasvetu i izgraditi saobraćajnicu, to su za nas dva jako važna projekta“, rekao je Čučković i podsetio na svečanost koja će ove godine biti obeležna 9. septembra, povodom 150 godina postojanja crkve u Obrenovcu.

Darko Jovanović, starešina Crkve u Obrenovcu, istakao je da će izgradnja pomenute ulice predstavljati krunu svih radova na ovom prostoru.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Aleksandar Pantelić rekao je da su ovi radovi veoma značajni, samim tim što se ove godine obeležava 150 godina postojanja Obrenovačke crkve, kao i da će se ceremonija održati 9. septembra 2018. godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE