Obrenovac, 24.05.2019

GRAĐANI U SRBIJI BESNI


Izvor: Novosti/Alo,Lokalne novine | Obrenovac, 14.07.2018.
Auto-škole se ZATVARAJU, razlog će vas NALJUTITI, a evo kada će opet početi da rade

Foto:Alo!/Dejan Briza
Prema podacima koje iznose mediji, pozivajući se na rezultate ankete Privredene komore Beograda sprovedene među njenim članicama, svega 28,2 auto škola ima poligon koji ispunjava sve uslove.

Najveći problem predsavlja ispunjavanje uslova da poligon poseduje uspon, kao i dovoljno prostora za operaciju skretanja ulevo ili udesno za vozila E i F kategorije, što su vozila kamioni s prikolicom i traktori.

Zbog novog pravila - uspona na poligonu, ni jedna od oko 450 auto-škola u Srbiji neće moći da obučava vozače od oktobra.

Jedan od sagovornika kaže da je ponovo na delu "nelojalna konkurencija".

- Ponovo se kandidati mame na razne načine. Tako neki svakom 100. kandidatu poklanjaju automobil iako je vrapcima jasno da sa sadašnjom cenom obuke teško da mogu da poklone i bicikl - kaže jedan od vlasnika auto-škola.

Komora je svoje članicem auto-škole, pitala i da li imaju prostora i mogućnosti da prilagode svoje poligone pravilnikom, a ni ti rezultati, nisu ohrabrujući jer je svega 8,8 odsto AŠ reklo da to može da izvede. Više od 30 odsto auto-škola kategorično je reklo da nema uslova ni mogućnosti da izmeni uslove polaganja i obuke vozača na poligonu.

Zbog toga se očekuje, da dođe do još jedne "seče" broja auto-škola u Srbiji, 25. oktobra od kada novi pravilnik počinje da važi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE