Obrenovac, 11.12.2018

Bezbednost dece i građana na prvom mestu


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 13.02.2018.
Puštanjem u rad integrisanog sistema bezbednosti započeta je realizacija projekta ”Safe city”...

Foto:lokalnenovine.rs
Predrag Jovanović je objasnio da je, kao što sam naziv kaže, cilj projekta da Obrenovac postane apsolutno bezbedan grad.

"Moram da kažem da projekt ima nekoliko etapa. Monitoring centar je u policijskoj stanici gde se nalazi softverska platforma koja nadzire nekoliko sistema. Jedan od tih sistema je inteligentni video nadzor sa analitikom, ali svi oni koji ne prolaze vozilima i motorima preko trga, ne prolaze kroz crveno svetlo, ne prekoračuju brzinu ne treba da imaju strah od tog sistema, jer je taj sistem uveden prvenstveno zbog unapređenja bezbednosti dece u zonama škola i bezbednosti svih ostalih građana." – kazao je Jovanović i dodao da će u školama i vrtićima funkcionisati alarmni sistemi koji će se tokom noći aktivirati ukoliko se desi neka povreda prostora ili provala.

Jovanović je rekao da su u ovaj projekat uključeni i sistem ranog javljanja požara i takozvani SOS tasteri namenjeni prijavljivanju vršnjačkog nasilja koji će biti na raspolaganju u obrazovanim institucijama i vrtićima.

Predsednik skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević je rekao da je ispred Prve obrenovačke osnovne škole postavljena jasna signalizacija da je tu zona škole, kao i da su postavljeni ležeći policajci.

"U prethodnom periodu je ovde postavljen uređaj radar dopler sa video kamerom koja beleži prekršaje, a u toku ove nedelje biće postavljeni takvi uređaji ispred škole u Draževcu, u Zvečkoj na skretanju za Teromelektranu kao i dva uređaja ispred škole i obdaništa u Stublinama." – najavio je Vranešević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE