Obrenovac, 15.02.2019

Komisija za bezbednost u saobra─çaju delila pakete prve pomo─çi (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.01.2018.
Iz Komisije navode da je paket prve pomo─çi najva┼żniji deo dodatne opreme

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Voza─Źima motornih vozila, koji su se danas našli u blizini hotela "Obrenovac", ─Źlanovi Komsije za bezbednost u saobra─çaju su, uz pomo─ç patrole saobra─çajne policije, podelili pakete prve pomo─çi.

Predsednik komisije Mirko Vraneševi─ç iskoristio je priliku da se osvrne na prethodnu godinu, rekavši da je to bila godina u kojoj se dogodilo najmanje saobra─çajnih nezgoda i nesre─ça sa smrtnim ishodom na teritoriji opštine Obrenovac.

"Otkako se vodi evidencija od strane Gradskog sekretarijata za saobra─çaj i Agencije za bezbednost u saobra─çaju smanjen je broj saobra─çajnih nezgoda u 2017. godini. Prošle godine smo imali niz akcija, kojima smo se trudili da obuhvatimo sve starosne grupe i sve tipove voza─Źa i u─Źesnika u saobra─çaju, od pešaka, biciklista, traktorista, voza─Źa motornih vozila do najmla─Ĺih, to jest, ─Ĺaka. Te akcije su imale za cilj podizanje svesti o opasnostima koje vrebaju u saobra─çaju. Paket prve pomo─çi je najva┼żniji deo dodatne opreme, ali mnogi voza─Źi ne obra─çaju pa┼żnju i nemaju naviku da ih proveravaju", rekao je Vraneševi─ç i podsetio da je još 2012. godine donet zakon koji predvi─Ĺa postojanje paketa prve pomo─çi u vozilima.

On je naglasio da je verovatno mnogim paketima do sada istekao rok trajanja, pa se, shodno tome, današnja akcija mo┼że tuma─Źiti kao svojevrstan apel na poja─Źanu pa┼żnju u saobra─çaju i poštovanje propisa.

"Danas voza─Źima delimo pakete prve pomo─çi kojima rok isti─Źe tek za 5 godina uz nadu da im nikada ne─çe zatrebati, ali uz savet da taj paket nekome mo┼że spasiti ┼żivot" poru─Źio je Vraneševi─ç.

Pored kompleta prve pomo─çi, svaki voza─Ź u mora imati svetlobojni prsluk, sigurnosni trougao i u┼że za vu─Źu.

„U narednom periodu vrši─çemo poja─Źanu kontrolu opreme u vozilima. Svaki voza─Ź putni─Źkog vozila je u obavezi da ima komplet prve pomo─çi koji je u vaznosti, a taj datum piše u donjem desnom uglu prve pomo─çi. Obi─Źno je datum vaznosti 5 godina od dana kupovine, ali ovom prilikom ─çu savetovati voza─Źima da prilikom kupovine gledaju prvo koji je komplet prve pomo─çi, zatim rok va┼żnosti.” , rekao je ovom prilikom na─Źelnik saobra─çajne policije PS Obrenovac, Miloš Nikoli─ç.

Pogledajte video...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE