Obrenovac, 20.03.2019

BEOGRADSKE ŠKOLE SPREMNE ZA PRVAKE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 14.03.2018.
Upis po─Źinje 2. aprila, roditelji obratite pa┼żnju na dokumenta

Foto:Shutterstock


´╗┐

Beogradske osnovne škole, njih 202, spremno do─Źekuju ovogodišnji upis prvaka koji po─Źinje 2. aprila, izjavio je sekretar za obrazovanje i de─Źju zaštitu Slavko Gak.

"Apelujem na roditelje da se na vreme informišu šta je sve potrebno od dokumentacije jer se pribli┼żava po─Źetak upisa. Škole su za to spremne", rekao je Gak. On je istakao da je za narednu školsku godinu do 1. februara stiglo 1.964 zahteva za upis prvaka u škole kojima deca teritorijalno ne pripadaju.

Više od polovine njih, kako je rekao, zainteresovano je za neku od 56 osnovnih škola u Zemunu, na Novom Beogradu ili Paliluli, iako ne ┼żive na ovim opštinama.

U škole ove tri opštine pristigla su 982 takva zahteva, što je više od polovine ukupnog broja zahteva. U ove tri opštine, škole sa najve─çim brojem zahteva su OŠ "Jovan Risti─ç" na Paliluli sa 95, OŠ "Lazar Savati─ç" sa 85 u Zemunu i OŠ "Radoje Domanovi─ç" sa 48 zahteva na Novom Beogradu. U prvi razred upisuju se deca ro─Ĺena od 1. marta 2011. godine do 29. februara 2012. godine.

U 17 beogradskih predškolskih ustanova ima oko 15.000 predškolaca, budu─çih prvaka. Upis se vrši kod sekretara škole svakog radnog dana, kada se zakazuje i testiranje kod psihologa škole, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

Prilikom upisa potrebno je da roditelji ponesu izvod iz mati─Źne knjige ro─Ĺenih (mo┼że i fotokopija, i primaju se i izvodi stariji od šest meseci), prijavu boravka, potvrdu lekara da je dete sposobno za upis u prvi razred i potvrdu predškolske ustanove. Upis po─Źinje 2. aprila i traje do 31. maja. Naknadni rok za upis je od 20. avgusta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE