Obrenovac, 28.02.2020

Beograd kona─Źno dobija svoj NAU─îNI KLUB


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 31.03.2017.
Beograd 6. aprila dobija Nau─Źni klub na stalnoj adresi Kralja Petra 46 u samom centru grada, koji ─çe funkcionisati kao inovativno mesto gde se na savremen na─Źin susre─çu nauka i gra─Ĺani, znanje i radoznalost, ideja i njena tehnolo┼íka primena

Foto:Promo


´╗┐

Nau─Źni klub Beograd nalazi u zoni grada koju su obele┼żile srpska nauka i kultura, u neposrednoj blizini Univerziteta u Beogradu i zgrada više fakulteta, uz Biblioteku grada, Kolarac, Kinoteku i Etnografski muzej, stotinak metara od sedišta Srpske akademije nauka i umetnosti, nedaleko od Muzeja Vuka i Dositeja, gde je nastala Velika škola, izvorište moderne srpske dr┼żave.

Centar za promociju nauke i njegovi partneri iz nauke, obrazovanja i medija, iz Evrope i sveta, svakog dana organizova─çe u Nau─Źnom klubu raznovrsne, svakom dostupne, nau─Źnopopularne programe.

Jedan dan u Nau─Źnom klubu po─Źinje interaktivnim de─Źjim radionicama, za ─Ĺake i nastavnike, potom se Klub pretvara u okupljalište studenata, studentskih sekcija i organizacija mladih, da bi u popodnevnim satima ugostio polaznike najrazli─Źitijih radionica, obuka i seminara. Popularni ve─Źernji programi predstavljaju nau─Źnike, nau─Źna znanja i otkri─ça svim gra─Ĺanima, jasno i zanimljivo, kroz originalne sadr┼żaje, interakciju, film, muziku, predavanja i tribine.

Lokacija za trajno stanište Kluba prona─Ĺena je po─Źetkom 2016. godine gde je, na spratu iznad, smešteno i sedište samog Centra. Istovremeno, ideja se ve─ç proširila na 12 gradova Srbije, gde je u saradnji sa lokalnim samoupravama i centrima za stru─Źno usavršavanje CPN pokrenuo 12 nau─Źnih klubova. Na kraju ovog procesa, u Beogradu je otvoren i centar ove mre┼że – Nau─Źni klub Beograd, klju─Źnu nacionalnu infrastrukturu za promociju nauke, za širenje nau─Źne kulture i ja─Źanje nau─Źne pismenosti u Republici Srbiji.

Gost Nau─Źnog kluba Beograd neposredno nakon otvaranja bi─çe i Sedrik Vilani, francuski matemati─Źar i jedan od najpoznatijih matemati─Źara na svetu, dobitnik Fildsove medalje, koja je u svetu matematike popet Nobela.

Na sajtu Nau─Źnog kluba mogu─çe je pratiti koliko je još vremena ostalo do samog otvaranja ovog dugo ─Źekanog prostora. Odbrojavanje mo┼żete pratiti OVDE.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE