Obrenovac, 21.09.2019

Projekat „BGD.EKOnomija“


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.07.2017.
Kancelarija za mlade Grada Beograda uz podršku Ministarstva omladine i sporta pokrenula je projekat pod nazivom „BGD.EKOnomija“

Foto:Promo
Projekat ima za cilj da podstakne preduzetnički duh, zapošljavanje i samozapošljavanje mladih kroz inovativni pristup ekološkom preduzetništvu. BGD.EKOnomija sprovodi se u saradnji sa partnerskim lokalnim kancelarijama za mlade Zemuna i Obrenovca, ali i pridruženom kancelarijom Palilule i Voždovca.

Projekat inovira model ekološkog preduzetništva, prilagođenog Beogradu, u okviru kog se postavljaju osnove za podsticaj privredne aktivnosti mladih kroz sadnju poljoprivrednih kultura, konkretno brzorastućeg drveća. Mladi koji se prijave za učešće na projektu, putem konkursa koji će biti objavljen blagovremeno, imaće priliku da u prvom ciklusu pohađaju obuke iz oblasti preduzetništva, a potom i ekologije, odnosno poljoprivrede. Učesnici će usvojiti osnove o poslovnim procesima i privređivanju, a potom i sve potrebne informacije u vezi sa odabranom kulturom za sadnju – paulovniji.

Kao završna faza projekta, predviđena je podela sadnica paulovnije odabranim učesnicima obuka, koji budu pohađali sve časove i uspešno usvoje znanje sa predavanja i radionica. Mladima će biti pružen i individualni konsalting, kako bi što lakše i uspešnije nastavili sadnju i razvoj ove biljne kulture.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE