Obrenovac, 05.04.2020

PLIVANJE ZA ČASNI KRST 2020. (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.01.2020.
Do krsta je prvi doplivao Nikola Banković

Foto:lokalnenovine.rs
Na reci Savi, kod Kajak kanu kluba "Zabrežje", na Bogojavljenje je organizovano plivanje za Časni krst. Manifestacija koju su sedmi put organizovale Crkvena opština i Gradska opština Obrenovac, okupila je 33 takmičara. Prešavši stazu dugu 33 metra, prvi je do krsta stigao Nikola Banković. 

U okviru manifestacije, po drugi put je održana i litija kroz Zabrežje. Okupljeni građani i sveštenstvo krenuli su od novog hrama Prepodobne Anastasije Srpske na Zabrežju, preko Radničke ulice, zatim Ulicom Prote Mateje Nenadovića, do Kajak kanu kluba. Uoči plivanja priređen je bogat kulturno umetnički program, nakon čega je usledilo predstavljanje i blagosiljanje takmičara.

Po završetku liturgije, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković dao je znak za početak trke.

Pobednik ovogodišnje manifestacije prvi put je do časnog krsta doplivao 2011. godine na Adi Ciganliji, a uspeh je posle devet godina ponovio baš u svom gradu.

Podršku događaju pružili su Vatrogasno-spasilačka jedinica Obrenovac, Kajak kanu klub ”Zabrežje”, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Dom zdravlja "Obrenovac", kao i Laboratorija ”Akvalab”, koja i ove godine bila zadužena za biohemijske analize takmičara.

"Time pokazujemo jedno zajedništvo, pokazujemo da je ovaj veliki praznik veoma važan za naš Obenovac. Trudićemo se da i u narednim godinama, uz maksimalno angažovanje sa našim prijateljima, nastavimo našu svetlu tradiciju", rekao je Miloš Stanković, član Veća Gradske opštine Obrenovac.

Stanković je izrazio zahvalnost svima koji su doprineli organizaciji ovogodišnjeg plivanja za Časni krst, naglasivši da je obeležavanju praznika prisustvovalo čak 4 000 Obrenovčana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE