Obrenovac, 21.05.2019

Nova biciklistička staza od Zabrana do Perila


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 03.08.2018.
Završeni su radovi na izgradnji nastavka pešačko biciklističke staze od Zabrana do Perila na Zabrežju...

Foto:lokalnenovine.rs
Radove je izvodilo Javno preduzeće za izgradnju ,,Obrenovac” a izgradnja je započeta krajem maja. Sportistima i rekreativcima na raspolaganju je novih 1,980 metara staze. Završetkom izgradnje ove deonice dužina pešačko biciklističke staze iznosi 10 kilometara, od Kupinca, preko Zabrana, zatim nasipom do Perila, a onda Savskom i ulicom Ace Simovića do Obrenovca.

"Nova, lepa deonica za naše sugrađane, za njihovu rekreaciju. Vrednost investicije je 15,5 miliona dinara i radovi su završeni pre roka. U narednom periodu uradićemo javnu rasvetu na ovoj deonici." – kazao je Milan Marošanin, direktor Javnog preduzeća za izgradnju ,,Obrenovac”.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac dr Obrad Isailović podsetio je da ovaj projekat predstavlja još jedno ispunjeno obećanje koje je rukovodstvo opštine dalo u prethodnom periodu. On je naglasio da zadatak opštine upravo jeste taj da radi, gradi i sluša potrebe sugrađana. Isailović je dodao da staza ima sve uslove za rekreaciju sugrađana i apelovao na Obrenovčane da je što više koriste u budućnosti.

Izgradnjom bicilističko-pešačkih staza u Obrenovcu u poslednje tri godine znatno je smanjen broj bicilskista i pešaka koji su se našli u saobraćajnim nezgodama.

"Policija će i do sada preuzimati sve neophodne mere koje su zakonom regulisane i mi ćemo na ovom prostoru i u ulici Aleksandra Ace Simovića sankcionisati sve nesavesne vozače koji se kreću biciklističkom stazom. Mi ćemo ovu lokaciju redovno obilaziti." – naglasio je pomoćnik komandira policijske ispostave Obrenovac, Miroslav Stanić.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković ovom prilikom najavio je i nastavak izgradnje staze preko Vić bara sve do fabrike vode na Zabrežju.

"Veliki broj građana koji živi na Rojkovcu, Zabrežju sad će moći da dođe do Zabrana šetajući. Veoma je značajno što ćemo na ovom prostoru imati redovno prisustvo pripadnika policije. Ne smemo da imamo nijedno dete koje je ugroženo. Sa nasipa nema gde da se pobegne ukoliko naiđe vozilo. Mi se svaki dan trudimo da nešto novo isporučimo građanima i nakon toga nadležne institucije poput saobraćajne policije i komunalne inspekcije treba da vrše nadzor." – istakao je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE