Obrenovac, 24.05.2019

Nova deonica pešačko-biciklističke staze Perilo - Zabran (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.05.2018.
Danas su započeti radovi na izgradnji nastavka pešačko-biciklističke staze od Perila na Zabrežju do Zabrana.

Foto:lokalnenovine.rs
Završetak radova koje izvodi Javno preduzeće za izgradnju „Obrenovac“ očekuje se do kraja jula meseca, kada će sportistima i rekreativcima biti na raspolaganju 1,980 metara staze.

Nova deonica pešačko-biciklističke staze iznosiće 10 kilometara, od Kupinca, preko Zabrana, zatim nasipom do Perila, a onda Savskom i ulicom Ace Simovića do Obrenovca.

„Našim rekreativcima želim da skrenem pažnju da u delu koji vodi kroz Savsku ulicu budu oprezni i dodatno poštuju pravila saobraćaja. Deonica koju radimo sada dužine je 1980 metara i vrednost investicije je oko 15 miliona dinara“, rekao je Milan Marošanin, direktor  Javnog preduzeća za izgradnju „Obrenovac” i naglasio da je u planu da se po završetku radova uradi i nova javna rasveta na ovom prostoru.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac dr Obrad Isaliović pozvao je na sve rekreativce da korsite što više popularnu „Stazu zdravlja”.

„Ovo je jedan od najlepših delova našeg grada. Treba ga iskoristiti i što više vremena provesti na bicikli u prirodi“, rekao je Isailović.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković prilikom obilaska radova napomenuo je da se izgradnjom ove nove deonice biciklom može stići sve do Alaske kolibe na Zabranu.

„Ulica Ace Simovića nažalost je neprohodna. Više od 10 automobila svakodnevno prepreči stazu i apelujem na Savet MZ Zabrežje da uputi dopise policiji i komunalnoj policiji kako bi reagovale i angažovale pauk vozilo. Onemogućen je prolazak kako pešacima tako i biciklistima. Moramo da imamo komunalni red na celoj stazi. Ono što je značajno je da ćemo tokom radova dodatno paziti kako se nasip na ovoj deonici ne bi oštetio. U narednoj godini krenućemo u izgradnju staze od Perila do fabrike vode na Zabrežju. To nam je krajni cilj, da sa tom deonicom od osam kilometara, kompletiramo krug gde će sugrađani imati približno 20 kilometara uređene i obležene pešačko biciklističke staze“, kazao je Čučković.

On je dodao da bi se na taj način omogućilo da Obrenovčani u što manjem broju koriste vozila.

Čučković je kazao da deonica koja se radi ima veoma lep pogled na priobalje reke Save i istakao da će po završetku svih radova Obrenovčani imati stazu koja je znatno veća od one koja se nalazi na Adi Ciganliji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE