Obrenovac, 21.09.2019

BOLJA PRIPREMA ZA SREDNJE ŠKOLE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 18.10.2017.
Besplatne obuke iz matematike i programiranja za u─Źenike

Foto:Promo


´╗┐

Za osnovce i srednjoškolce tokom školske 2017/2018. bi─çe organizovane besplatne on line obuke iz matematike i programiranja, koje ─çe sprovoditi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa "Centrom za mlade talente" Novi Sad, saopštilo je danas Ministarstvo.

Memorandum o saradnji za organizovanje besplatnih on lajn obuka iz matematike i programiranja za u─Źenike osnovnih i srednjih škola danas su potpisali ministar Mladen Šar─Źevi─ç i upravitelj Fondacije Radivoje Stojkovi─ç.

Kako je saopštilo Ministarstvo, jedan od primarnih ciljeva on lajn obuke je podizanje nivoa znanja matematike kod u─Źenika 5,6,7 i 8. razreda osnovne škole, koji bi doprineo lakšoj i boljoj pripremi za upis u srednju školu.

Predvi─Ĺeno vreme trajanja on line obuke je 1,5 do dva ─Źasa nedeljno tokom školske godine, a pre po─Źetka i po završetku obuke predvi─Ĺeno je testiranje.

Svaki u─Źenik ima─çe mogu─çnost da u zavisnosti od svojih potreba dobije potrebnu podršku tokom obuke, kako u savladavanje materije tako i u dostupnosti dodatnih materijala za prelazak na više nivoe obuke.

Kako je saopšteno, osnovcima i srednjoškolcima se kroz ovakve obuke pru┼ża mogu─çnost sticanja širokog znanja iz oblasti matematike i programiranja što predstavlja svojevrsnu pripremu za sve budu─çe studente elektrotehnike, informatike i matematike za br┼że i lakše usvajanje gradiva na fakultetu.

Program i materijale potrebne za obuku sa─Źinila je Fondacija "Centar za mlade talente" uz pomo─ç profesora matematike sa Prirodno-matemati─Źkog fakulteta i Fakulteta tehni─Źkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu i profesora srednjih škola.

"Prepoznavši potrebe našeg društva za velikim brojem IT stru─Źnjaka, kao i zna─Źaj matemati─Źkih znanja neophodnih za dalja usavršavanja u oblasti in┼żenjerstva, Fondacija "Centar za mlade talente" kroz on lajn obuke poma┼że mladima da lakše i br┼że dodju do ┼żeljenih nivoa znanja", navodi se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE