Obrenovac, 04.06.2020

BEOGRA─ÉANI, PRIPREMITE SE!


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 18.06.2017.
Radovi ─çe ovog leta ZATVORITI POLA GRADA

Foto:RAS Srbija


´╗┐

Beograd bi do kraja godine trebalo da dobije novo ruho u vidu sre─Ĺenih trgova, mostova i ulica, ali ─çe do tada Beogra─Ĺani morati da se naoru┼żaju strpljenjem zbog zatvaranja pojedinih saobra─çajnica.

1. BRANKOV MOST

Predvi─Ĺen rok za završetak svih radova sredina decembra.

2. SLAVIJA/BULEVAR OSLOBO─ÉENJA

Predvi─Ĺen rok za završetak svih radova sredina novembra.

3. RUZVELTOVA/MIJE KOVA─îEVI─ćA

Predvi─Ĺen rok za završetak svih radova sredina novembra.

Na nekima su radovi ve─ç po─Źeli, kao što su delovi Mije Kova─Źevi─ça i Bulevara oslobo─Ĺenja, te poteza od Slavije do Autokomande, a ve─ç od ponedeljka majstori bi trebalo da do─Ĺu i na Brankov most.

Najve─ça gu┼żva o─Źekuje se definitivno od nove muzi─Źke fontane ka Veterinarskom fakultetu. Rušenje objekata na Slaviji je ozna─Źilo pripremanje za rekonstrukciju, a prvi radovi ─çe se izvoditi na tramvajskim bašticama u smeru ka Autokomandi.

Nakon njihovog sre─Ĺivanja, ulica ─çe se zatvoriti do pola, a saobra─çaj ─çe se odvijati dvosmerno desnom stranom ulice gledaju─çi u smeru od Slavije. Za to vreme sre─Ĺiva─çe se leva saobra─çajna traka, nakon ─Źega ─çe se u nju prebaciti vozila a radovi ─çe biti u desnoj traci. Radovi u levoj traci bi trebalo da traju 70 dana dok ─çe oni u desnoj biti nešto kra─çi - 55 dana. Neposredno pre završetka ovih radova krenu─çe se na sre─Ĺivanje kru┼żnog toka Slavija, kada ─çe se napraviti dva dvosmerna koridora, Nemanjina - Bulevar oslobo─Ĺenja i Makenzijeva - Kralja Milana. Prema planu i projektu sve bi trebalo da bude gotovo do 16. novembra.

Tako─Ĺe, o─Źekuje se i po─Źetak toliko dugo o─Źekivanih radova na ure─Ĺivanju peša─Źke staze na Brankovom mostu. Posao vredan 210 miliona dinara trebalo bi da bude završen u narednih šest meseci. Prvo ─çe krenuti pripremni radovi, postavljanje gradilišta ispod mosta, kao i zaštitnih konstrukcija. Prema postoje─çem planu, saobra─çajne trake ─çe biti povremeno zatvarane, što zna─Źi da na ovoj izuzetno prometnoj saobra─çajnici treba o─Źekivati ve─çe gu┼żve.

Radovi na rekonstrukciji poteza od Bogoslovije do Vukovog spomenika uveliko su u toku, ali za sada nije bilo velikih promena u saobra─çaju. Prva faza od ─îarlija ─îaplina do Bogoslovskog fakulteta dovela je do delimi─Źnog preusmeravanja vozila na alternativne pravce i to od kru┼żnog toka Bogoslovija na Severni bulevar kroz Veljka Dugoševi─ça i Svetog Nikole dalje na Ruzveltovu.

Ovo je samo prva od ─Źetiri faze rekonstrukcije poteza od Vuka do Bogoslovije. Druga predstavlja radove na potezu od ─îarlija ─îaplina do Ulice Svetog Nikole, tre─ça, koja ─çe ujedno biti najzahtevnija iako je najkra─ça, potez od Bulevara kralja Aleksandra do Kraljice Marije i poslednja ─çe predstavljati povezivanje ure─Ĺenih delova, odnosno radove na potezu od Kraljice Marije do Svetog Nikole.

PUTARI VE─ć I NA VO┼ŻDOVCU

Radovi su ve─ç po─Źeli i u gornjem delu Bulevara oslobo─Ĺenja, na potezu od raskrsnice sa ulicama Save Miškovi─ça i Crnotravskom, pa do raskrsnice sa Ulicom Jove Ili─ça. Saobra─çaj se u ovom delu ulice odvija dvosmerno kroz trake koje vode od Autokomande ka Banjici, a sve bi trebalo da bude gotovo do 25. juna.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE