Obrenovac, 28.05.2020

Besplatne radionice tokom leta


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.07.2017.
'Obrenovac–grad znanja'

Foto:Facebook
Kancelarija za mlade opštine Obrenovac, zajedno sa Sportsko-kulturnim centrom „Obrenovac" i Bibliotekom „Vlada Aksentijević", tokom leta 2017. godine u okviru programa neformalnog obrazovanja realizuje besplatne radionica pod nazivom „Obrenovac–grad znanja". Cilj ovog programa je da obezbedi kvalitetno, interaktivno, zanimljivo neformalno obrazovanje i angažovano provođenje slobodnog vremena tokom leta.

Prilikom obilaska radionice ,,Kreativno novinarstvo za mlade" član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević naglasio je da uz ovu radionicu postoji još 13 kreativnih radionica i dodao da je u toku ovog leta više od 350 mališana uključeno u program. On je istakao i veliko zadovoljstvo zbog pripadnika Romske nacionalinosti na ovoj radionici, pošto je sama inicijativa za relizaciju programa potekla upravo od njih.

Uroš Mirićić ispred kabineta predsednika Gradske opštine Obrenovac istakao je značaj održavanja programa gde mladi mogu da na zanimljiv i kvalitetan način provode letnji raspust.

- Gradska opština Obrenovac podjednako brine o svim sugrađanima. Jedinstveni smo u Srbiji po programu ,,Eko kmapovi" gde mališani od prvog do četvrtog razreda potpuno besplatno odlaze u toku zime i leta na najlepše planine Srbije. Pravo na besplatno bavljenje sportom imaju sva deca od petog razreda do svoje 18. godine. Ove godine pokrenuli smo i tri nova projekta. ,,Čigotica" program pruža priliku gojaznoj deci koja imaju između 12 i 18 godina, da uz pravilnu ishranu, sport, rekreaciju i druženje redukuju svoju kilažu. Pokrenuli smo i program ,,Matursko leto" gde najbolje srednjoškolce vodimo na zasluženi odmor u Grčku. Njima se tamo pridružuju i buduće kolege studenti, koji nažalost nisu dobili stipendiju, ali su se svojim radom i trudom kandidovali da budu adekvatno nagrađeni. U toku prethodnih šest meseci organizovali smo i jednodnevne izlete za sve penzionere sa teritorije opštine Obrenovac i nakon letnje pauze tu aktivnost nastavljamo - naglasio je Mirićić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE