Obrenovac, 28.05.2020

Besplatne radionice tokom leta za mlade iz Obrenovca


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.06.2017.
ObrenovacÔÇôgrad znanja

Foto:Printscreen


´╗┐

Kancelarija za mlade opštine Obrenovac, zajedno sa Sportsko-kulturnim centrom „Obrenovac" i Bibliotekom „Vlada Aksentijevi─ç", tokom leta 2017. godine u okviru programa neformalnog obrazovanja realizuje 13 besplatnih radionica pod nazivom „Obrenovac–grad znanja".

Cilj ovog programa je da obezbedi kvalitetno, interaktivno, zanimljivo neformalno obrazovanje i anga┼żovano provo─Ĺenje slobodnog vremena tokom leta.
Zainteresovani se mogu prijaviti na neku od slede─çih radionica:

Idemo na ples - plesna radionica za po─Źetnike
Upoznavanje sa osnovama plesa, koreografije i tehnika.
vreme: od 10. jula, ponedeljkom i ─Źetvrtkom od 16:00 do 18:00 ─Źasova
mesto: Galerija SKC Obrenovac
uzrast: deca i mladi
predava─Ź: Aleksandar Golubovi─ç

Muzi─Źka radionica za decu
Deca uzrasta od 3 do 8 godina su prvenstveno na nivou razonode zainteresovana za muziku, kroz igre – u kojima se deca zabavljaju – ─çe se razvijati njihov sluh, u─Źi─çe kako da svesno slušaju, kako da pamte i da reprodukuju ono što ─Źuju. Cilj radionice je da potstakne radoznalost i ljubav prema muzici, da omogu─çi deci da se prepuste svojoj mašti i da se izraze na najrazli─Źitije na─Źine, te da se kroz igru razvije njihova kreativnost i mogu─çnost da shvate lepotu i izvo─Ĺenja. Deca ─çe se na radionici upoznati sa notnim pismom, muzi─Źkim instrumentima i klasi─Źnom muzi─Źkom literaturom.
vreme: od 5. jula do 29. jula, sredom od 19:15 do 20:15 ─Źasova i subotom od 10:00 do 11:00 ─Źasova
mesto: Galerija SKC Obrenovac
uzrast: deca uzrasta od 3 do 8 godina
predava─Ź: Marija Stijakovi─ç

Tekstilna radionica - D┼żins pernica
Recikliranje starih farmerki i majica,kreiranje novog upotrebnog predmeta,sa akcentom na eksperimentisanje u kroju i upotrebi tekstila kao likovnih elemenata.
vreme: od 3. jula do 21. jula, ponedeljkom, sredom i petkom od 10:00 do 12:00 ─Źasova
mesto: Kancelarija za mlade
uzrast: deca i mladi uzrasta od 10 do 18 godina
predava─Ź: Zorica Hranisavljevi─ç

Konverzacisjki kurs engleskog
Tokom kursa ─çe se razgovarati isklju─Źivo na engleskom jeziku, te stoga polaznici moraju da imaju bar A2 nivo znanja engleskog kako bi u─Źestvovali na kursu. Pristup je interaktivan, tj. podrazumeva u─Źeš─çe svih polaznika u radionici. Kurs je podeljen u tematske celine prema kojima su odre─Ĺene teme koje ─çe se obra─Ĺivati na ─Źasovima (ekonomija, politika, aktuelnosti u svetu, turizam, šoping, snala┼żenje u prostoru, ugostiteljstvo, sport, kultura itd.). Polaznici ─çe u─Źestvovati u razli─Źitim debatama, diskusijama i specijalizovanim zadacima koji podsti─Źu konverzaciju na stranom jeziku.
vreme: od 3. jula do 16. avgusta, ponedeljkom i sredom od 20:30 do 22:00 ─Źasa
mesto: Kancelarija za mlade
uzrast: mladi od 15 do 30 godina
predava─Ź: Ivana Lazi─ç

Radionica italijanskog jezika za decu " U─Źimo kroz igru"
Radionica ─çe obuhvatiti osnove italijanskog jezika kroz potpuno zanimljiv i deci nenametljiv na─Źin. Bi─çe obuhva─çene osnove italijanskog jezika obra─Ĺene kroz razli─Źite igre, pesme kao i kroz video materijal.
vreme: od 3. jula do 7. avgusta, ponedeljkom, sredom i ─Źetvrtkom od 17:00 do 18:30 ─Źasova
mesto: Kancelarija za mlade
uzrast: deca uzrasta od 7 do 10 godina
predava─Ź: Gordana Vuja─Źi─ç

Kreativna umetni─Źka radionica
Cilj radionice je podsticanje i razvoj stvarala─Źke mo─çi dece i mladih. U zavisnosti od uzrasta i veština rada polaznici ─çe se upoznati sa odre─Ĺenim likovnim tehnikama, materijalima, periodima umetnosti i sa vizuelnom kulturom uopšte. Ve─çinski deo ─Źasa bi ─Źinio prakti─Źan rad, kao i razgovor i kra─ça predavanja o pomenutim tehnikama. Polaznici ─çe razvijati likovne talente i veštine, dok ─çe istovremeno proširivati znanje iz umetnosti.
vreme: od 6. jula do 10. avgusta, utorkom i petkom od 17:00 do 19:00 ─Źasova
mesto: Kancelarija za mlade
uzrast: deca i mladi od 7 do 30 godina
predava─Ź: Ana Ranisavljevi─ç

Engleski za decu
Kurs engleskog jezika za decu namenjen je deci predškolskog i ranog školskog uzrasta. Nastava se odvija u grupi od 15 polaznika i traje mesec dana. Tokom ovog kursa, polaznici ─çe nau─Źiti osnovne re─Źi, fraze i izraze A1 nivoa i upozna─çe se sa strukturom engleske re─Źenice. Koristi─çe se savremeni programi u─Źenja, audio i vizuelni materijal u vidu prezentacija, kilipova i pesmica, što predstavlja zanimljiv vid nastave engleskog jezika. Kurs za decu se bazira na komunikativnoj metodi kroz zabavu i igru. Interaktivnim u─Źenjem se na prirodan i nenametljiv na─Źin usvaja gradivo kroz me─Ĺusobnu komunikaciju, pesmu, crtanje, bojenje i druge zanimljive aktivnosti.
vreme: od 1. avgusta do 27.avgusta, petkom od 19:15 do 20:45, subotom i nedeljom od 18:45 do 20:15 ─Źasova
mesto: Kancelarija za mlade
uzrast: deca uzrasta od 5 do 10 godina
predava─Ź: Ivana Lazi─ç

Retorika
Polaznici ─çe se upoznati sa principima klasi─Źne retorike, strukturom govora, izradom koncepta, planom govora, prvim nastupom, govorom tela, radom sa glasom i izra┼żavanjem emocija itd.
vreme: od 4. jula do 11. avgusta, ponedeljkom i ─Źetvrkom od 18:45 do 20:15 ─Źasova
mesto: Kancelarija za mlade
uzrast: mladi
predava─Ź: Aleksandra Markovi─ç

Kreativno novinarstvo za mlade
Polaznici ─çe se upoznati sa principima klasi─Źne retorike, strukturom govora, izradom koncepta, planom govora, prvim nastupom, govorom tela, radom sa glasom i izra┼żavanjem emocija itd.
vreme: od 2. jula do 29. avgusta, nedeljom od 17:00 do 18:30 ─Źasova
mesto: Kancelarija za mlade
uzrast: mladi
predava─Ź: Jelena Mitrovi─ç

Radionica za izradu nakita i aksesoara
Polaznici ─çe praviti min─Ĺuše, narukvice, ukrase za kosu, broševe. Radi─çe razli─Źitim tehnikama: pravi─çe nakit od bakarne ┼żice, nau─çi─çe da ispletu narukvice od kanapa i ko┼żice, od filca i tkanine ─çe praviti broševe i ukrase za kosu. Tako─Ĺe ─çe imati mogu─çnost da poprave svoj stari nakit.
vreme: od 12. jula do 18. avgusta 2017., sredom i petkom od 17:00 do 19:00 ─Źasova
mesto: Klub za decu i mlade
uzrast: mladi i deca starija od 7 godina
predava─Ź: Danijela Dodi─ç

Radionica "Kreativna recikla┼ża"
Rad se obavlja uz instrukciju radioni─Źara, ali se bazira na interakciji ideja i materijala, razmeni i dopuni, na jednoj kreativnoj igri. Svaki predmet dobija novi izgled i/ili namenu. Polaznici prolaze kroz razli─Źite tehnike, veštine i znanja, kao što su crtanje, slikanje, dizajn, vajanje, kola┼ż, mozaik...
Izabrani komad nakon što je osmišljen novi izgled ili namena se primprema tako što se o─Źisti, odstrane nepotrebni elementi ili dodaju novi, potom se boji, lakira, ukrašava, sklapa itd. Od tegle se mo┼że napraviti saksija, od saksije sve─çnjak, od plasti─Źne flaše vaza, od vaze lampa, od letvice ram, od rama slika, od sijalice vazica.
vreme: od 13. jula do 3. avgusta, ─Źetvrtkom od 17:00 do 19:00 ─Źasova
mesto: Klub za decu i mlade
uzrast: osnovci i srednjoškolci
predava─Ź: Jasna Drami─çanin

Radionica crtanja i slikanja
Na po─Źetnim ─Źasovima bilo bi upoznavanje sa slikarskim tehnikama, tako i sa slikarima i njihovim delima. Kratke prezentacije kroz koje ─çe biti prikazane reprodukcije i dokumentarci o njima.Te┼żi─çe se ka tome da polaznici radionice budu više upoznati sa starim-novim slikarima tako i sa njihovim tehnikama slikanja i periodom u kom su stvarali. Pored svog li─Źnog i slobodnog izraza, radi─çe i reprodukcije slika-crte┼ża, po modelu, mrtve prirode materijalom kao što su akril, akvarel, olovka, ugljen i td.
vreme: od 3.jula do 10.jula, svakim danom osim subotom i nedeljom, od 13:00 do 15:00 ─Źasova
mesto: Klub za decu i mlade
uzrast: osnovci i srednjoškolci
predava─Ź: Jelena Vi─çenti─ç

Radionica " Kolari─çu Pani─çu" - radionica pletenja
Polaznici ─çe se upoznati sa pletenjem prstima i radi─çe na kreiranju svog šala ili nekog drugog predmeta koji je mogu─çe napraviti na ovaj na─Źin.
vreme: od 1. do 29. jula, petkom i subotom od 13:30 ─Źasova do 15:00 ─Źasova
mesto: Klub za decu i mlade
uzrast: mladi i deca starija od 7 godina
predava─Ź: Ivana Gavri─ç
Prijave su do 28. juna preko prijavnog formulara, a sve dodatne informacije se mogu dobiti na mejl mladi.obrenovac@gmail.com ili li─Źno u Kancelariji za mlade, prizemlje Sportsko-kulturnog centra „Obrenovac".

Sve radionice su besplatne, a jedan polaznik mo┼że poha─Ĺati više radionica. Namenjene su deci i mladima iz Obrenovca. Broj polaznika je ograni─Źen. Prednost ─çe imati polaznici koji se pre prijave.
Napomena: radionice na koje se prijavi manje od 15 polaznika se ne─çe odr┼żavati.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE