Obrenovac, 25.08.2019

Brajeva mašina stigla u OŠ 'Ljubomir Aćimović'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.09.2017.
Osnovna škola 'Ljubomir Aćimović' ove nedelje dobila je Brajevu mašinu, koja će olakšati praćenje nastave slepim i slabovidim učenicima

Foto:Facebook
Dva učenika sa potpunim oštećenjem vida i šest sa delimičnim, dočekalo je uz pesmu pomoć koja je bila neophodna.

"Ovo je prvi put da naša škola dobija Brajevu mašinu. Deca sa oštećenjem vida imaju je u redovnim školama, redovnim sistemima. Pošto mi sada posedujemo jednu, raspoloženi smo da je pružimo deci kojoj će značiti u daljem toku nastave, " rekla je Mirjana Rakić, direktorka OŠ "Ljubomir Aćimović".

Za realizaciju projekta i dodelu Brajeve mašine pobrinuo se Centar za kvalitetno obrazovanje u saradnji sa četiri partnerske škole.

"Posebnom riziku su izložena deca koja pohađaju specijalne škole, a koja nemaju dominantno oštećenje. Sada imamo šaroliku strukturu dece u specijalnim školama i iz tog razloga je važno da obezbedimo opremu koja bi omogućila što optimalnije obrazovanje, " istakla je direktorka Centra za kvalitetno obrazovanje Jelena Čoko.

Gradska opština Obrenovac redovno osluškuje potrebe i zahteve škole, učenika i njihovih roditelja. Nakon što je škola premeštena, a obezbeđeni bolji uslovi, najavljuju se nove aktivnosti.

"Radimo na tome da nađemo trajno rešenje, jer ne želimo da dozvolimo da se deca povremeno sele iz jedne škole u drugu. Traženje adekvatnog prostora aktuelno je već nekoliko meseci. Danas smo ponovo videli da Gradska opština Obrenovac ima odličnu saradnju sa svim državnim institucijama po pitanju obrazovanja. Ova Brajeva mašina će znatno olakšati rad u školi, a posebno mi je drago što ćemo pomoći deci sa posebnim potrebama, " izjavio je Dragan Blažić, pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE