Obrenovac, 18.02.2020

BARIČ DOBIJA KANALIZACIJU (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.04.2019.
Mesna zajednica Barič biće uključena u sistem odvođenja otpadnih voda i atmosferskih padavina

Foto:lokalnenovine.rs
JKP "Vodovod i kanalizacija" raspisalo je javnu nabavku za generalni projekat sistema za odvođenje atmosferskih i otpadnih voda u Mesnoj zajednici Barič. Tim povodom je u Bariču, u Ulici Milisava Čamdžije, održan skup meštana sa predstavnicima preduzeća i Gradske opštine Obrenovac.

Branko Matić, direktor Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija", kaže da je još 70-ih godina generalnim projektom vodosnabdevanja Obrenovca predviđeno da se Barič uključi u sistem odvođenja otpadnih voda i atmosferskih padavina.

"Evo sada pristupamo tom veoma zahtevnom i obimnom projektu koji praktično treba da pokupi sve delove Bariča, Baričku reku i sve delove Bariča sa njene leve i desne strane. Mi ćemo se truditi da ovim rešenjem obuhvatimo i delove Bariča koji su na klizištu. Videćemo šta će nam ovaj projekat reći, kojim metodama i tehnikama ćemo morati da pribegnemo. Devetog maja je otvaranje javne nabavke pa ćemo videti ko će projekat izvesti", rekao je Matić.

On je podsetio da jedan deo Bariča već ima kanalizaciju iz vremena ”Prve iskre namenske”. koja se naslanja na Obrenovački put od Mislođina do kamenog mosta i napomenuo da će svi ostali delovi Bariča biti obrađeni kroz ovaj projekat.

Član opštinskog Veća, Miloš Stanojević naglašava da je evidentno da se Obrenovac iz dana u dan sve više razvija, osvrnuvši se i na prethodnu nedelju, tačnije početak radova na izgradnji kanalizacije u Mesnoj zajednici Zvečka.

U razgovoru sa okupljenim meštanima predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković kazao je da Barič treba da postane varoš u gradu. Osnova za to je, prema njegovim rečima, da se u Bariču izgradi kanalizacija.

Čučković je naveo da će se to raditi postepeno, korak po korak, kao i da će delovi mesne zajednice biti podeljeni u sektore. Odgovarajući na pitanja meštana, Čučković je kazao da je Grad Beograd dobio 2 miliona evra za novo obdanište u Bariču, ali da se građevinska dozvola očekuje tek kada se vlasništvo nad tom parcelom sa ”Prve iskre” prebaci na grad.

Predsednik Saveta mesne zajednice Barič Branko Mrđa ističe da je nepostojanje kanalizacionog sistema u toj mesnoj zajednici jedno od gorućih problema i najavio da će Ulica Milisava Čamdžije, koja je u izuzetno lošem stanju, uskoro biti rekonstruisana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE