Obrenovac, 14.11.2019

Naselje Breska dobija grejanje


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 21.05.2019.
U naselju Breska započeta je izgradnja toplifikacione mreže

Foto:Printscreen
Zahvaljujući investiciji vrednoj 40 miliona dinara na toplifikacionu mrežu biće priključeno oko 60 domaćinstava. Procena je da će radovi biti završeni za 55 do 60 dana.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Toplovod" Boris Ivković istakao je značaj radova u jednom od najstarijih naselja u Obrenovcu.

"Veliko je zadovoljstvo što će građani ovog dela Obrenovca dobiti napokon grejanje. Trenutno se radi primarna mreža u dužini od 450 metara, sa nekih 900 metara cevi. Radimo veliku toplotnu podstanicu snage oko 900kw koja košta oko milion dinara. Na ovom prostoru radimo i jednu od najvećih sekundarnih mreža, dužine 2100 metara. Naselje uopšte nije malo i spada u jedno od većih konzuma i gušće naseljenih mesta, što je nama uvek lakše prilikom izvođenja radova", kazao je Ivković.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da ovo tek početak radova u Mesnoj zajednici Urovci.

"Bresku radimo ove godine, ali sa "Trećom magistralom" radimo kompletno Urovce i Krtinsku. U našim starim knjigama piše da je naselje Breska nastalo 1537. godine i to je jedno od najstarijih naselja u Obrenovcu. I nakon 50 godina meštani dobijaju grejanje na prostoru gde je pravljena elektrana i gde su građani gledali u dimnjak a ložili ugalj. To je jedna velika nepravda poput mnogih koje postoje u širenju toplotne mreže i mi to ispravljamo ove sezone sa ovim radovima. Važno je da su građani verovali u ovaj projekat i da ove godine nisu kupili ugalj", naglasio je Čučković.

Zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miodrag Mitrović objasnio je ovom prilikom da je za izgradnju nove mreže u naselju Breska bilo dovoljno postojećih kapaciteta, dok će ostala mesta biti priključena zahvaljujući projektu "Treća magistrala" koji je u procesu realizacije.

"Rekonstrukcijom na TENT-u A, obezbeđuje se grejanje za Novi Beograd, a jedan odvojak će biti veoma velikog kapaciteta i omogućiće sigurno snabdevanje grejanjem i nove priključke za ona mesta u Obrenovcu koja sad nemaju sistem centralnog grejanja", dodao je Mitrović.

Siniša Stevanović, predsednik Saveta MZ Urovci, izrazio je zadovoljstvo zbog toga što meštani neće više morati da nabavljaju ugalj i što će građani ovog dela opštine tokom godine dobiti nov sistem grejanja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE