Obrenovac, 29.03.2020

Naselje Breska dobilo grejanje (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 29.11.2019.
Na novu toplifikacionu mrežu priključeno je oko 60 domaćinstava

Foto:lokalnenovine.rs
U naselju Breska završena je izgradnja toplifikacione mreže. Investicija vredna 46 miliona dinara omogućila je da se na toplifikacionu mrežu priključi oko 60 domaćinstava.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Toplovod" Boris Ivković izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je baš naselje koje se nalazi odmah uz "TENT" priključeno na grejanje.

"Ukupna dužina mreže je oko dva kilometra. Ove godine smo priključili oko 250 domaćinstava i ako izračunamo da je svaka kuća trošila po 10 tona uglja, vidimo znatan napredak i u ekološkom smislu. Mi ovde ne stajemo, započinjemo radove ka primarnom odvojku za podstanicu 45A, to je novi konzum u naselju Muzička kolonija. Takođe počinjemo radove na takozvanom delu "mini Breska", to je grupa kuća koji će dobiti svoju podstanicu i oni će ove zime uživati u blagodetima grejanja, po čemu je Obrenovac poznat", kazao je Ivković.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković naglasio je, u razgovoru sa meštanima, da se ovim radovima ispravlja višedecenijska nepravda.

"Ovi ljudi su od 90-ih godina lagani da će dobit grejanje i na kraju su i digli ruke. Oni se nalaze na korak od elektrane i danas se mi radujemo sa njima. Na poklon meštanima smo doneli i knjige u kojima piše da je Breska najstarije naselje u Obrenovcu i ono datira iz 1536. godine", istakao je Čučković.

Vukašin Ljuština, direktor Biblioteke "Vlada Aksentijević", podelio je meštanima Breske knjigu "Puls varoši” u kojoj se navodi da to naselje datira iz 16. veka.

"Mi želimo da pokažemo građanima da zaista pišemo i dokumentujemo istoriju našeg grada. U pripremi imamo dva nova naslova, jedan će izaći do kraja godine i obrenovčani mogu očekivati jedno veliko iznenađenje gde će imati priliku da se podsete na stare dane", rekao je Ljuština.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE