Obrenovac, 28.02.2020

Nastavljena izgradnja pešačko-biciklističke staze


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 10.05.2017
Biciklističko-pešačka staza koja spaja izletničku šumu Zabran, preko naselja Dudovi, sa Zabrežjem u narednom periodu biće proširena
Biciklističko-pešačka staza koja spaja izletničku šumu Zabran, preko naselja Dudovi, sa Zabrežjem u narednom periodu biće proširena. U planu je da se uradi 17,5 km staze, a prema rečima rečima direktora Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Milana Marošanina u narednom periodu biće završena deonica ulici Aleksandra Ace Simovića u dužini od 2600 metara.

- Vrednost radova je 10 miliona dinara i oni će se izvoditi u dve etape i za dva meseca završićemo komlet radove u ulici Ace Simovića u dužini od jedan kilometar. Naredne aktivnosti vezane su za izradu projektne dokumentacije i dobijanje građevinskih dozvola za deonicu od ,,Perila" do ulaska u Zabran, a nakon toga od ,,Perila" do Vić bara sve do fabrike vode na Zabrežju. U narednih godinu i po dana možemo očekivati poputno završenu stazu - najavio je Marošanin.

Član Veća gradske opštine Obrenovac Obrad Isailović naglasio je da zadatak opštine da obezbedi uslove kako bi se građanima pružila prilika da koriste bicikle i da na taj način ulažu u svoje zdravlje. Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da se ovim aktivnostima nastavlja projekat prema kome se Obrenovac vraća na reku Savu.

- Priobalje smo podelili na dva dela i prvi je industrijski koji se nalazi uz Termoelektranu. Ovom prilikom želeo bih da vas obavestim da ćemo već sutra imati obilazak izgradnje treće velike fabrike, posle dve fabrike ,,Mei Ta" u Barič. Tu će nekoliko stotina obrenovčana imati priliku da se zaposli. Sa druge strane od Kajak kanu kluba preko Vić bare do Perila premrežićemo taj pojas uz reku Savu sa biciklističkom stazom kako bi svi obrenovčani mogli da koriste taj prostor za rekreaciju i sport - istakao je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE