Obrenovac, 22.09.2020

Dodeljeni sertifikati uspešnim obrenovačkim kompanijama


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.11.2019.
Predstavnicima šest kompanija sa teritorije Gradske opštine Obrenovac dodeljeni su sertifikati bonitetne izvrsnosti

Foto:lokalnenovine.rs
Kompanija ”Bisnod” organizovala je u Sportsko-kulturnom centru "Obrenovac" okupljanje bonitetno izvrsnih kompanija. Reč je o kompanijama koje su po rigoroznoj metodologiji izdvojene da uspešno posluju, koje su finansijski stabilne i za koje ”Bisnod” garantuje da u narednih godinu dana neće imati većih problema u svom poslovanju.

Predstavnicima šest kompanija sa teritorije Gradske opštine Obrenovac dodeljeni su sertifikati bonitetne izvrsnosti, a to su: NS Bomi, Termotek fleks, Simšped, Prva iskra Namenska, Enel i Građevinar.

Jelena Gajić iz kompanije ”Bisnod” kaže da je ovo priznanje izvrsnosti potvrda dugogodišnjeg sistematskog i kvalitetnog rada koji dobitnike ovog sertifikata svrstava u sam vrh domaće privrede, rame uz rame sa preduzećima iz Evropske unije, jer se primenjuju isti rigorozni i dokazani kriterijumi u 19 evropskih zemalja u kojima "Bisnod" posluje.

Sertifikat bonitetne izvrsnosti meri se na analizi finansijskih izveštaja za prošlu godinu i prognoze uspešnosti u poslovanju za sledećih 12 meseci. Analitička metoda izračunavanja je jedinstvena za sva tržišta Evrope i temelji se na službenim godišnjim finansijskim izveštajima poslovnih subjekata.

U Srbiji sertifikacija se vrši od 2013. godine, kroz saradnju sa Razvojnom agencijom Srbije, Narodnom bankom Srbije, Agencijom za privredne registre, privrednim i apelacionim sudovima i Privrednom Komorom Srbije. Kompanija “Bisnode” ima odličnu saradnju i sa Gradskom opštinom Obrenovac.

Član Veća gradske opštine Obrenovac Predrag Jovanović je u ime opštine čestitao dobitnicima sertifikata i istakao da sertifikat ima težinu, kao i da može mnogo da znači prilikom konkurisanja na velikim tenderima.

"Želim da podelim sa vama, nešto što možda već znate, a to je da je od pre četiri dana, izmenom statuta grada Beograda, ponovo naša opština nadležna za izdavanje građevinskih dozvola za objekte do 5000 kvadrata. Neko je totalno nakaradnom odlukom prvog januara 2009. godine oduzeo nama kao gradskoj opštini tu nadležnost, ja sam se tada bavio gradnjom, i 2010. sam prestao time da se bavim", kazao je Jovanović u obraćanju privrednicima i pozvao ih da se opštini obrate za svaku vrstu pomoći.

Jovanović navodi da je izmenom statuta vraćena u Obrenovac i komisija za planove i naveo da će članovi komisije biti stručni ljudi, bez političara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE