Obrenovac, 16.04.2024

PREDSTAVNICI MINISTARSTVA ZA RAD, BORAČKA I SOCIJALNA PITANJA U POSETI OPŠTINI OBRENOVAC


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 05.04.2023.
Podr┼íku na┼íeg ministarstva imaju svi oni koji su svojim zaslugama branili na┼íu otad┼żbinu

Foto:obrenovac.rs


Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojevi─ç ugostio je predstavnike Ministarstva za rad, zapošljavanje, bora─Źka i socijalna pitanja, koji su tom prilikom dostavili bora─Źke legitimacije borcima koji su u prethodnom periodu podneli zahtev za priznavanje statusa boraca.

Pomo─çnica ministra za rad zapošljavanje, bora─Źka i socijalna pitanja Tatjana Milenkovi─ç ovom prilikom istakla je zna─Źaj bora─Źkih legitimacija prilikom priznavanja bora─Źkog statusa, ali i ostvarivanja odre─Ĺenih prava, kako na lokalu, tako i na celokupnoj teritoriji Republike Srbije.

– Podršku našeg ministarstva imaju svi oni koji su svojim zaslugama branili našu otad┼żbinu, tako da ─çemo raditi na tome, da prona─Ĺemo mesto u društvu za ljude, koji su to zaslu┼żili, a koji su mo┼żda, do sada, bili nevidljivi – rekla je Milenkovi─ç.

Ona je naglasila da je novim pravilnikom kojim su ure─Ĺena prava boraca, a koji je u primeni protekle 2 godine, regulisano 25 prava boraca.

– Ideja Ministarstva rad, zapošljavanje, bora─Źka i socijalna pitanja i za ministra Nikole Selakovi─ça, a i svih nas je da budemo servis za gra─Ĺane, za borce i da pomognemo u ostvarivanju svih njihovih prava – navela je Milenkovi─ç.

Komandir policijske stanice i komandir ratne jedinice koja je u─Źestvovala u ratnnim doga─Ĺanjima aktuelnim od marta 1999. do juna 1999. godine Milutin Kerezovi─ç zahvalio se ministarstvu na bora─Źkim legitimacijama i posebno istakao, da kartice koje je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, bora─Źka i socijalna pitanja uru─Źilo borcima, pokazuju da dr┼żava verifikuje ono što su borci radili tokom ratova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE