Obrenovac, 17.06.2019

BEZ ŠTRAJKA U BEOGRADSKIM VRTIĆIMA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.11.2018.
Sva obdaništa normalno će raditi!

Foto:AP/Ilustracija
Zaposleni u beogradskim predškolskim ustanovama neće štrajkovati, što znači da će svi vrtići normalno raditi, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

"Ne očekujem da zaposleni u vrtićima u Beogradu budu deo najavljenog mogućeg štrajka na republičkom nivou. Sindikat zaposlenih u predškolskom obrazovanju u nama ima konstruktivnog partnera i zajedno radimo na poboljšanju uslova za rad", rekao je Gak gostujući na TV Pink.

On je rekao da su u januaru zaposleni u vrtićima u Beogradu dobili povećanje plate od oko 11 odsto, te da se intenzivno radi na daljem povećanju standarda, tako da zaposleni mogu očekivati dalji rast plata.

"Sada pregovaramo i o novom kolektivnom ugovoru, koji će doneti nove prednosti zaposlenima koji se bave jednim od najodgovornijih i najtežih poslova i zaslužuju bolje uslove", najavio je Gak.

On je istakao da je odlukom iz 2014. godine precizirano da zaposleni u ovom sektoru svoje pravo na štrajk mogu da ostvare uz obavezan minimum procesa rada što, kako je rekao, podrazumeva prijem i boravak dece, ishranu, negu, zdravstvenu zaštitu, te bezbednost dece, zaposlenih i objekata.

"Ovo su zakonske obaveze u slučaju štrajka, ali roditelji u Beogradu ne treba da brinu jer do njega neće doći", zaključio je Gak.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE